Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hrvatska ili Francuska: Sve je spremno za najveći sportski događaj planete!

page
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2018. u 07:25

Posljednja utakmica 21. Svjetskog prvenstva u fudbalu biće odigrana danas od 17h na stadionu Lužnjiki u Moskvi, nakon koje će biti poznat novi vladalac planete u naredne četiri godine u Kataru.

Priliku da to urade danas imaju Francuska u trećem pokušaju da po drugi put to postigne u istoriji, kao i Hrvatska, koja se u finale plasirala po prvi put u svojoj istoriji.

“Galski pjetlovi” su tačno prije 20 godina, na svom tlu prvi i jedini put do sada postal šampioni svijeta, a u finalu su igrali i 2006. u Njemačkoj, kada je titulu nakon boljeg izvođenja penala osvojila Italija.

“Kockasti” su sa druge strane najveći uspjeh napravili takođe prije 20 godina u Francuskoj, kada su upravo od današnjeg rivala zaustavljeni u polufinalu. Hrvatska zato želi danas na najljepši mogući način da se osveti za taj poraz i napravi senzacionalan uspjeh.

Do sada se svega osam zemalja uspjelo peti na sami vrh, pa bi relativno mlada balkanska zemlja bila tek deveta država svijeta kojoj bi to pošlo za rukom. Tako bi se pridružila velikanima Urugvaju, Italiji, Njemačkoj, Brazilu, Argentini, Engleskoj, Francuskoj i Španiji.

Fudbalska javnost prednost daje Francuzima, ali smatra da i Hrvati imaju svoje šanse. Teren Lužnjikija će pokazati sve, na kojem će danas biti ispisana istorija. Uživajte u 64. meču 21. Svjetskog prvenstva u Rusiji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.