Autor: Branko Čupić
Foto: Bert Berisaj
07:55
26.7.2020.

Vuksan Zmajević na novom zadatku u Njemačkoj

Nikšićanin Vuksan Zmajević svoju rukometnu karijeru nastavlja u Njemačkoj, gdje će u narednoj sezoni nastupati za HSG Seevetal Ashauzen.


Naš sugrađanin je sa njemačkim timom, koji je nastao spajanjem dva kluba iz Hamburga, nakon probnih treninga, dogovorio saradnju na dvije godine uz mogućnost produženja ugovora.

„Moj novi klub je tražio igrača koji je ljevak i koji može da pokriva poziciju desnog beka i krila, pa je tako došlo i do saradnje. Srećan sam zbog novog angažmana i nadam se da ću dati doprinos u ostvarivanju ambicija kluba, kao i da ću u naredne dvije godine ostvariti napredak i na ličnom planu. Moj novi klub je ispred sebe postavio cilj da uđe u veći rang, a koliko se ozbiljno pristupa svemu tome dokazuje i podatak da će ekipa pored prijateljskih mečeva u Njemačkoj, u septembru igrati nekoliko utakmica u Danskoj, protiv ekipa koje igraju u prvoj i drugoj ligi“, istakao je Zmajević koji je rukometom počeo da se bavi u Čeliku, a nastupao je za Sutjesku, Nikšić i Danilovgrad, sa kojim je prošle godine igrao Prvu ligu Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije