Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Višemjesečne suspenzije za igračice i trenere, klubovima visoke novčane kazne

47577819_257714864922107_6958967138400862208_n
  • Autor onogost.me
  • 06.12.2018. u 07:27

Rukometni savez Crne Gore stavio je tačku na nesportska dešavanja sa utakmice Prve lige za rukometašice, između RK Levalea 2010 – RK Trebjesa Noa, odigrane 10. novembra, a koju je domaći tim ubjedljivo riješio u svoju korist rezultatom 31:20.

Nakon skoro mjesec od nemilih scena, kada je došlo do tuče između igračica dva kluba, te suspenzija i uzetih brojnih izjava od učesnika incidenta, Savez je objavio konačni spisak kažnjenih aktera.

Zbog učestvovanja u incidentu nakon meča, a kako se navodi u odluci koju potpisuje direktor liga Milorad Vujošević, iz RK Levalea zabranom nastupa na svim takmičenjima kažnjene su I.Đ. (5 mjeseci), J.K. (6 mjeseci), S.M. (8 mjeseci ) i B.D. (4 mjeseca).

Zoran Jocović, trener u RK Levalea, zbog verbalnih sukoba sa trenerom protivničke ekipe, Milošem Perovićem, i rukometnim radnikom tog kluba Veselinom Perovićem, a što je, kako se navodi u obrazloženju, dovelo do pogoršanja situacije na terenu, kažnjen je sa 4 mjeseca zabrane nastupa na svim takmičenjima.

RK Levalea zbog izrečenih kazni moraće da plati 1.600 eura.

Zbog učestvovanja u incidentu nakon meča, a kako se navodi u odluci koju potpisuje direktor liga, Milorad Vujošević, iz RK Trebjesa zabranom nastupa na svim takmičenjima kažnjene su D.M. (6 mjeseci),

M.G. (10 mjeseci), T.A. (12 mjeseci).

Miloš Perović, trener u RK Trebjesa, počinio je, kako se navodi u obrazloženju, disciplinski prekršaj nesportskog ponašanja tj. imao je verbalne sukobe sa Zoranom Jocovićem (psovao i pljuvao prema Zoranu Jocoviću na osnovu prijave sudija), te se nesportski ponašao prema publici nakon utakmice, što je dovelo do pogoršanja situacije na terenu, pa je kažnjen sa 6 mjeseci zabrane nastupa na svim takmičenjima.

Veselin Perović je zbog nesportskog ponašanja kažnjen sa dva mjeseca.

RK Trebjesa zbog izrečenih kazni moraće da plati 1.900 eura, kao i još 1.000 eura zbog nesportskog ponašanja igračica tog kluba koje su na 13 sekundi prije kraja susreta sjele na teren.

„Na osnovu traženih izjava od službenog prestavnika i igračica RK Trebjesa NOA, koje su bile na terenu, nijesam mogao zaključiti ko je inicijator ovog nesporskog ponašanja, pa sam donio odluku kao u dispozitivu rješenja”, zaključuje se u odluci.

Podsjetimo, Savez je prvo suspendovao Perovića zbog pomenute situacije, a zatim i još pet igračica Trebjese nakon što je Perović dostavio obrazloženje u kojem navodi da su zapravo igračice samoincijativno sjele na teren.

Klubovi imaju pravo žalbe u roku od 8 dana.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.