Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Nikšićanin u dresu Danilovgrada rešeta protivničke mreže

46440321_1258716877603766_5631953399353180160_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2018. u 13:40

Kalio se u Čeliku godinama, prošle sezone dočekao da sa drugovima sa kojima je odrastao na treninzima konačno zaigra u Drugoj ligi, a već ove bio prinuđen da potraži novu sredinu i sačuva godine napornog i predanog rada.

Nikola Marušić jedan od rukometnih talenata koji je gašenjem oba nikšićka kluba morao da sam pronađe novu sredinu.

Nije išao daleko. Raširenih ruku su ga prihavtili u komšijskom Danilovgradu gdje od početka sezone s uspjehom nastupa i sa pozicije lijevog krila rešeta protivničke mreže.

Kako kaže, potpisao je za ekipu gdje je sa uspjehom nastavio da nadograđuje svoj talenat, koji je otkrio još kao desetogodišnjak, a naslijedio ga je od oca koji se takođe bavio ovim sportom.

“Rukomet sam počeo da pratim od malih nogu uz mog oca koji se dugo godina bavio rukometom i vodio me na utakmice. To mi se sve dopalo i počeo sam da treniram sa deset godina u Rukometnom klubu Čelik iz Nikšića gdje sam naučio i prve rukometne korake uz trenere Mirka Zmajevića i Miloša Baljevića”, navodi svoje početke Nikola.

“Kaljenje” u Čeliku mu je išlo veoma dobro što su potvrdili i rezultati zbog kojih se definitivno moralo više pažnje posvetiti muškom rukometu u Nikšiću, a Nikola je u mlađim kategorijama sa svojom ekipom uspio da bude najbolji i u regionu.

“Od početka bavljenja rukometom pa sve do ove godine igrao sam u RK Čelik, sa kojim sam uspio da osvojim prvo mjesto u Regionalnoj ligi za mlade, kao i par međunarodnih turnira što potvrđuje da smo imali dobru ekipu, a bio sam i najbolji strijelac Regionalne lige za mlade 2017. godine”, ističe Nikola u razgovoru za naš portal.

 

 

Nikola je imao sreću da nađe klub, ali mnogi njegovi klupski drugovi nisu imali tu mogućnost i pored velike želje da nastave da se bave rukometom, a što je našeg sagovornika, kao i sve koji vole ovaj sport, veoma pogodilo.

 “Moje mišljenje je da trenutna situacija u nikšićkom rukometu je mnogo loša i da bi trebalo malo više pažnje da se posveti muškom rukometu u Nikšiću jer ima dosta momaka koji vole taj sport, a nisu u mogućnosti da nađu klub u kojem bi mogli nastaviti da treniraju”, ističe Marušić.

Kao i svaki sportista, i Nikola ima želju da jednog dana obuče dres sa državnim grbom, a volio bi i da rukometnu karijeru, poput mnogih svojih sugrađana, nastavi u inostranstvu.

“Želje su mi, naravno kao i kod svakog mladog sportiste, da jednog dana zaigram za reprezentaciju svoje države. Planovi su mi da nastavim da se bavim rukometom i da se jednog dana oprobam van granica Crne Gore”, navodi naš sagovornik.

Nikola je dokazao da za rukomet ima dara, ali da bi ispunio svoj cilj moraće malo težim putem da ide nego što su to radili njegovi sugrađani. Ipak, bez velikog rada i napora neće moći sigurno. Mi se nadamo da će nastaviti u pravom smjeru i, kada već nije mogao u dresu nekog nikšićkog kluba, da će makar svojim sugrađanima jednog dana donositi radost u dresu reprezentacije Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.