Autor: onogost.me
Foto: RSCG
19:41
15.9.2021.

Rukometni savez potpisao ugovore sa stipendistima

Rukometni savez Crne Gore organizovao je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa deset sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša. Na taj način pokazuje se briga o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i dodjeljuje stipendija kao doprinos razvoju njihove dalje karijere, saopšteno je iz RSCG.


Dobitnici stipendija su Marija Marsenić, Anđela Milošević, Lana Pavićević, Mia Ražnatović, Jelena Vukčević, Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Radoš Premović, Mirko Latković i Božo Vujović.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je da je izbor najtalentovanijih napravljen na predlog direktora muške i ženske reprezentacije Draška Mrvaljevića i Snežane Damjanac, kao i trenera mlađih nacionalnih selekcija Nikole Jablana, Marka Martinovića i Ivana Terzića.

"Uprkos velikoj konkurenciji, vjerujem da smo nakon detaljne analize, napravili pravi izbor. Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija“, kazao je Kapisoda.

Talentovana Jelena Vukčević, koja se u stipendista zahvalila Rukometnom savezu, kazala je da zna da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, navodeći da u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača.

"Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana, predstavljaju državu na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima“, kazala je Vukčević.

Ostale vijesti iz kategorije