Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:02
17.7.2021.

RK Trebjesa - mjesto gdje osam godina stasavaju talenti

Rukometni klub (RK) Trebjesa obilježio je juče osam godina postojanja. Kako su istakli iz kluba, uvijek se rado sjete prve generacije djevojčica i dječaka, trenera i članova uprave. 


Danas, kako dodaju, u RK Trebjesa aktivno trenira 120 članica, sa četiri trenera. 

“Neke seniorke su tu od prvoga dana, a najmlađe članice čvrsto stupaju njihovim stopama, spremne da, poučene iskustvom starijih, podižu svoje i rezultate kluba na sljedeći nivo. Korak po korak, trening po trening - naprijed! Pored seniorske, tu su jos tri potpuno formirane ekipe - kadetska 2004/05, pionirska 2006/07, mlađa pionirska 2008/09, i najmlađa, selekcija mini rukometa, gdje imamo članica od 2010. pa čak i do 2015. godišta. Svima nama turbulentna 2021. godina, nije dozvolila rad i takmičenja u punom kapacitetu - međutim, to apsolutno nije uticalo na entuzijazam i rezultate naših članica, naprotiv. Sa seniorskom ekipom smo zvanično treći u državi, takođe generacija pionirki je ispratila uspjeh seniorki koji su takođe treće u državi, dok su pionirke 2008/2009. godište postale prvakinje države. Klub je uspješno učestovao na dosta međunarodnih turnira i iste osvajao u svakoj kategoriji, dok je uspješno organizovao i dva međunarodna turnira (Mini trofej Trebjese i Trebješko kup), gdje smo dobili pohvale za odličnu organizaciju. Klub je pokenuo i sopstvenu ligu (Gardenlux mini rukometna liga ) u okviru mini rukometa gdje su djeca uživala i pokazala evidentan napredak”, saopštili su iz RK Trebjesa. 

Poručuju i da će nastaviti da rade vrijedno sa željom i vjerom da će uskoro doći vrijeme novih utakmica i turnira, novih pobjeda i dostignuća svakog djeteta u klubu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:45
  23.9.2021.

  SBBet Prva muška liga rukometaša počeće 2. oktobra, a učestvovaće 12 timova, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

 • 14:21
  20.9.2021.

  Na Međunarodnom rukometnom turniru za mlade „Više od igre“, koji je održan u Sarajevu, pionirke RK Trebjesa osvojile su prvo mjesto. Igračica nikšićkog tima, Anđelina Orbović dobila je titulu MVP-a. Orbovićeva je ponijela i titulu za najefikasnijeg strijelca turnira, dok je najbolji golman bila Maša Dubljević njena klupska koleginica.

 • 13:18
  19.9.2021.

  Lijevi bek ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i rođena Nikšićanka, Đina Jauković doživjela je tešku povredu. Naime, na meču francuskog šampionata između Bresta i Merinjaka, Jaukovićevoj su u duelu sa protivničkom igračicom pokidani prednji ukršteni ligamenti koljena, a došlo je i do povrede meniskusa.

 • 14:16
  17.9.2021.

  Sjajna rukometašica francuske ekipe i našeg nacionalnog tima, Đurđina Jauković pokidala je prednje ukrštene ligamente. Slijedi pauza od najmanje šest mjeseci, a operativni zahvat će biti završen u Danskoj.