Autor: onogost.me
Foto: Savo Prelević
13:09
16.4.2020.

Neuništivi Alen Muratović: Produžio ugovor u 41. godini

Alen Muratović, jedan od najboljih crnogorskih rukometaša svih vremena, u oktobru će proslaviti 41. rođendan - kao aktivan igrač.


Proslavljeni Nikšićanin, svojevremeno najskuplji rukometaš na svijetu, produžio je ugovor sa Frigorifikos Morasom iz Kangasa na još godinu.

Muratoviću je Kangas, poslije odlaska iz Lovćena, bio prvi klub u inostranstvu. Ostao je dvije sezone i 2005. prešao u Valjadolid, a tri godine kasnije u blokbaster transferu pojačao Flensburg.

U Bundesligi je, međutim, pretrpio tešku povredu ramena i morao je da prekine karijeru. Privremeno - jer se poslije više od tri godine pauze aktivirao i 2013. zaigrao za "svoj" Kangas, iz kojeg će ovog ljeta otići drugi Crnogorac, Filip Vujović.

Čelnici kluba iz pokrajine Galicija svjesni su kakvo je blago imati u timu igrača sa toliko znanja i iskustva koje ima Muratović, pa su odlučili da produže saradnju sa lijevim bekom nezavisno od toga u kojem će rangu nastupati naredne sezone.

Kangas je u trenutku prekida Asobal lige zbog korona virusa bio posljednji na tabeli i vjerovatno jedina šansa da ostane u eliti je da se primijeni scenario iz, na primjer, Švedske i Francuske, gdje je proglašen kraj prvenstva i nijedan tim nije ispao iz lige.

 

Izvor: pobjeda.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:33
  25.5.2020.

  Čini mi se da nijesam svjesna da je u petak bio kraj. Sinoć razmišljam kad je sljedeći trening. Ovih dana sam vraćala slike na prve treninge kod Maje Savić u mlađim kategorijama, kazala je za Pobjedu Đurđina Jauković koja je zvanično od prije dva dana članica francuskog Bresta.

 • 12:06
  13.5.2020.

  Igrala je za ŽRK Danilovgrad, ŽRK Budućnost, Ferencvaroš i Budimpeštu, a sada je napravila novi korak u karijeri – 24-godišnja rukometašica Đurđina Malović je nova članica poljskog Lublina.

 • 08:04
  13.5.2020.

  Poštujući preporuke NKT-a, sve kategorije Rukometnog kluba Levalea krenule su prije par dana sa zajedničkim radom.

 • 08:00
  10.5.2020.

  Rukometni trener Branko Dumnić nastaviće karijeru u Italiji, nakon što je dogovorio saradnju sa Rukometnim klubom Siena, koji je u ovoj sezoni igrao finale nacionalnog Kupa i bio peti na tabeli u trenutku prekida prvenstva.