Autor: onogost.me
Foto: ŽRK Budućnost
20:19
6.9.2019.

Napokon zdrava i spremna

Đurđina Malović (23) se vraća u reprezentaciju. Ljevoruka rukometašica 23. septembra biće na okupljanju nacionalnog tima koji će protiv Italije i Litvanije u gostima početi kvalifikacione borbe za Evropsko prvenstvo.


Posljednji nastup za nacionalni tim mlada Nikšićanka i nekadašnja članica Budućnosti, imala je 2017. godine na Svjetskom šampionatu u Njemačkoj. Dugo je bila odsutna, povrede su usporile njen rukometni razvoj, ali lom noge i razne operacije nijesu joj slomili krila. Naprotiv.
Raduje se povratku nacionalnom timu. Jedva je dočekala. Kaže da, napokon, ne osjeća bolove. Zdrava je i potrudiće se da bude konkurentna za nastup na Svjetskom prvenstvu u Tokiju.

“Sve me strah da kažem i priznam da sam zdrava, s obzirom na to koliko me je jada ubilo do sada. Odradila sam pripreme sa klubom, utakmice, ne osjećam bol, zvanično sam zdrava i spremna”, poručila je Malović iz Budimpešte, koja broji drugu sezonu u FTC-u.

U januaru je imala još jedan operativan zahvat

“Ne bih voljela povrede i operacije da stavljam u prvi plan. U pitanju je bila Ahilova tetiva, a do operacije je došlo usred sezone. Ponovo sam napravila pauzu. Ali, to je iza mene, iskreno se nadam da će sve ići kako treba. Radujem se vremenu koje dolazi sa reprezentacijom. Presrećna sam, jedva čekam da sve krene. Poziv u nacionalni tim je motiv više da radim na sebi. Možda ću baš dostići pravu formu do Svjetskog prvenstva i uspjeti da se nametnem selektoru za veliki događaj”.

Đina je u takmičarskom ritmu. Počela je sezona u Mađarskoj.

“Osjećam lično zadovoljstvo jer sve ide nabolje. Kvalitetnije se zagrijavam, bolja sam na treninzima. Svjesna uspona i padova, što me ne zabrinjava”.

Nedostaje joj porodica, prijatelji, Crna Gora…

“Nije lako igrati vani, ali ovo su novi vidici u svakom smislu, rukometnom i životnom. Tek sad vidim koliko je Crna Gora lijepa i koliko je lijepo mjesto za život, kao što mislim da svaki čovjek treba da proba i nešto novo”.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije