Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na terenu je bila drama, Đurđina je udarila glavom o pod: Potres mozga sjećanje na Vlčeu

73310829_2414308485554516_6479127538051317760_n
Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
  • Autor onogost.me
  • 21.10.2019. u 09:28

U 40. minutu utakmice Budućnost - Ramniku Vlčea drama na terenu.

Ne zbog rezultata, već zbog panike koja je uhvatila sve – Đurđina Jauković je nakon grubog faula Alisije Fernandes pala, udarila glavom o podlogu i pala u nesvijest. Igračice su bile zbunjene, ali je srećom brzo pritrčao fizioterapeut Mitar Vujović i izvadio joj jezik.

Stamena Nikšićanka se poslije dva minuta podigla, čak se brzo i vratila na teren, mada to nije bila mudra odluka. 

Ni nje, ni stručnog štaba, jer se ispostavilo da je pri tom padu zadobila blaži potres mozga. 

Zbog toga je nekoliko sati nakon meča osjećala mučninu i boljeli su je glava i vrat.

“Nisam ni znala da je Fernandes dobila crveni, ni da me je odgurnula u skoku. Tek kad sam vidjela snimak vidjela sam kako sam pala i potiljkom uradila u pod. Izgubila sam svijest i ustala poslije dva minuta, ali se ne sjećam ničega, sem da su mi samo ruke pale na zemlju. Kasnije sam vidjela da su mi vadili jezik”, govori Jaukovićeva.

Nikšićka bombarderka je sama insistirala da se vrati na teren.

“Osjećala sam se dobro i tražila da se vratim u igru. Poslije utakmice mi je opet bilo loše i išla sam da snimim glavu. Rekli su mi da nema oštećenja, da je to bio blaži potres mozga. Bilo je malo mučnine i glavobolje, ali je sve bilo lakše kada sam se u nedjelju probudila. Odmaraću još danas, sjutra ću vidjeti kada mogu opet da treniram”.

Budućnost je drugom pobjedom napravila veliki korak ka glavnoj fazi, a konačno je igrala odbranu kako zna.

“Drugog poluvremena se ni ne sjećam”, uz osmijeh kaže 22-godišnji lijevi bek, koji je juče gledao snimak meča. 

“Zadovoljna sam najviše odbranom, „ginule” smo jedna za drugu. Osjećala se energija, vidio se taj žar u očima i nismo dozvolile nijedan laki gol, sem iz kontri poslije tehničkih grešaka u napadu.”

„Plave” su u prvih 20 minuta imale problema na napadom Rumunki, ali su u preostalih 40 blistale i primile svega devet golova.

“Odbrana je bila vrhunska, posebno za igračicom manje. Fernandes sve vidi, ali je dosta puta bila bez ikakvog rješenja, jedva je bacala loptu i najbližoj saigračici. Pričale smo da moramo da budemo non-stop jedna uz drugu, jer je to neophodno protiv Fernandes, Glibko, Liščević i Rodriges, koje svaku rupu koriste za prolaz jedan na jedan ili pas ka pivotu. Imamo recept za Vlčeu, ali znamo da će na gostovanje kod njih biti mnogo teže, jer ima fenomenalnu publiku i atmosferu. Moramo da primijenimo isti recept u odbrani, ali napad mora da bude bolji, jer nije baš dobro išlo u subotu”, zaključila je Jaukovićeva.

Previše grešaka u tranziciji

Budućnost je 5. oktobra primila 35 golova od Bresta, 14 dana kasnije čak 16 manje od Ramniku Vlčee.

“Isto smo se pripremale i za Brest i za Vlčeu, ali protiv Francuskinja kao da su nas zavarale pripremne utakmice. Ne mogu reći da smo potcijenile rivala, ali smo mislile da će biti lako. Dobro je što smo na početku dobile šamar, to nas je dosta opametilo. Protiv Rumunki smo drugačije ušle u meč, znale smo kako igra. I djevojke koje su prošle sezone bile u Bukureštu su nam non-stop pričale da igračice Vlčee biju, da igraju srcem, da imaju energiju i karakter. Znale smo šta nas čeka, odgovorile smo na pravi način”, ističe Jaukovićeva.

Odbrana je bila sjajna, ali je u napadu bilo dosta problema, možda i zbog prevelike potrošnje u defanzivi.

“Možda smo se previše trošile, ali je bilo i dosta tehničkih grešaka u tranziciji. Igračice Vlčee se slabije vraćaju, ali željele smo što prije da dođemo do kontre i pravile greške. U Rumuniji moramo da igramo duži napad, jer one znaju da se odbrane u prvom talasu, ali poslije izgube konce i stvaraju se rupe.”

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.