Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:50
3.9.2019.

Levalea najbolja na turniru u Ljubuškom

Na Međunarodnom rukometnom turniru u Ljubuškom, koji je održan proteklog vikenda, rukometašice Levalee osvojile su prvo mjesto.


U prvoj polufinalnoj utakmici “kanarinke” su savladale njemačku ekipu Steinbach rezultatom 26:24.

Njemice su pruzile dobru igru, bile perfektne u tehničkom dijelu, i na poluvremenu imale tri gola prednosti (13:10). Ipak, u drugom dijelu “kanarinke” su uspjele da uspore rivalke i natjeraju ih na promjenu ritma, nametnu svoju igru i na kraju pobijede sa dva gola prednosti.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Nada Ćorović sa sedam golova, dok su u ekipi Steinbacha Kaufmann i Hõhre postigle po šest.

U finalnom meču “kanarinke” su savladale domaći Izviđač 27:26.

Od samog starta igračice Levalee su imale prednost. Cijelo vrijeme je vođena prava borba pa je tako ekipa Izviđača u jednom trenutku i preokrenula rezultat u svoju korist. To nije uzdrmalo Nikšićanke koje su na pauzu otišle sa dva gola prednosti (15:13). Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom ritmu, a jaka odbrana i dobar napad donose ekipi Levalee trijumf od jednog gola razlike..

Najefikasnija je ponovo bila Nada Ćorović sa devet pogodaka, pratila je Tomić sa osam, a u ekipi Izviđača Kulić je postigla devet golova. 

“Možemo reći da je ovo bio jedan jako dobar i mnogostruko koristan turnir za nas. Zahvaljujemo našim prijateljima domaćinima turnira na odličnom gostoprimstvu, pored odličnih utakmica i na izdvojenom vremenu za obilazak, možda i najljepšeg mjesta u BiH, vodopada Kravice. Još jednom veliko hvala prijateljima koje već za vikend očekujemo u našem gradu na novom druženju i dobrim partijama rukometa”, istakli su iz Levalee.

Ostale vijesti iz kategorije