Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kanarinke” pružile jači otpor aktuelnom šampionu

img_15052021_192606_800_x_437_pixel
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.05.2021. u 17:30

Rukometašice Levalee poražene su u prvom duelu doigravanja za titulu prvaka države od podgoričke Budućnosti 20:29.

Na samom početku meča Levalea je uspjela da održi rezultatski balans, Nikšićanke su bile na minus jedan. Ipak, agresivnom odbranom gošće su već nakon deset minuta meča uspjele da “otupe oštricu” napada “kanarinki”, postigle su i nekoliko brzih golova, pa je na semaforu pisalo 2:7. Sjajna je na golu bila Atingre, koja je uspjela da ukroti veliki broj pokušaja krilnih igračica. Reprezentativka Crne Gore, Itana Grbić dobro je razigravala saigračice, a prednost je polako, ali sigurno, rasla u korist aktuelnog šampiona. Agresivnom odbranom Budućnost je lako prelazila iz faze odbrane u napad, a desno krilo gostujuće ekipe Anastasija Marsenić upisala je tri gola upravo iz brze tranzicije i kontranapada. Na kraju poluvremena rezultat je bio 8:17. 

Uspjele se rukometašice podgoričkog kluba i na startu drugog dijela da preko kontri i raspoložene Marsenić postignu nekoliko brzih golova. Sa druge strane, Levalea je do 47. minuta smanjila prednost gostujuće ekipe na minus sedam, pa je trener Budućnosti, Bojana Popović zatražila i tajm-aut. Poslije pauze i nekoliko savjeta, gošće su zaigrale angažovanije u odbrani, pa su na kraju susreta potpuno zasluženo slavile 20:29. Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Anastasija Marsenić sa osam golova, dok su na drugoj strani, u ekipi Levalee, po pet golova postigle Nataša Ćorović, Nataša Vuković i Elena Tomić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.