Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Kanarinkama” derbi i prva pozicija na tabeli

unnamed
RK Levalea 2010
  • Autor onogost.me
  • 20.10.2018. u 16:52

U derbiju četvrtog kola Prve ženske lige , rukometašice Levalee 2010, savladale su danas u gostima rezultatom 22:26, vršnjakinje iz Podgorice koje od ove sezone igraju pod imenom pljevaljskog Rudara.

U još jednom sjajnom meču “kanarinke” su održale čas rukometa generaciji koju je do ove sezone vodila legendarna Bojana Popović, a koje je sad preuzela bivša reprezentativka Suzana Lazović.

“Čista pobjeda timske igre. To je ono na čemu insistiram i to nas je danas vodilo do važne pobjede. Djevojke su ispoštovale svaki detalj dogovora”, kratak je osvrt na meč stratega Levalee Dragana Đurđevca.

Blistala je reprezentativka i najbolja mlada igračica Crne Gore, Nada Ćorović, sa čak 12 pogodaka.

Ovom pobjedom Levalea je zauzela prvo mjesto na tabeli sa maksimalnim učinkom u četiri dosadašnja meča i iza sebe ostavile tim Rudara (Budućnosti). Ipak, sezona je duga i moraće mlade “kanarinke” i u narednim mečevima da dokažu da ovo nije bio samo možda loš dan vječitih rivalki.

U svakom slučaju pobjeda izabranica Dragana Đurđevca šalje snažnu poruku da se najbolji ženski rukomet u mlađim kategorijama sada igra u Nikšiću.

Budućnost je velikan evropskog rukometa. Decenijama je  podmladak ovog kluba neprikosnoven bio u domaćim okvirima. Ali već nekoliko godina unazad djevojčice rukometnog kluba Levalea svojim pristupom igri, odgovornim odnosom prema klubu, dresu i gradu pokazuju kako se gradi pobjednički mentalitet.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.