Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Još jedna sezona za pamćenje Branka Dumnića u Italiji

duma
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2019. u 06:28

Naš sugrađanin i rukometni trener Branko Dumnić imao je još jednu veoma uspješnu sezonu u Italiji.

On je prošle godine osvojio pehar namijenjen pobjedniku Kupa, a ove je postigao nove uspjehe sa svojim Presanom, sa kojim je osvojio Super kup, zatim igrao u finalu Kupa, a uspio je da se plasira i u finale plej-ofa prvenstva Italije i najboljim učinkom u istoriji kluba okonča još jednu uspješnu sezonu..

Presano je nakon ligaškog dijela u italijanskoj Seriji A u polufinalu eliminisao Konversano sa 2:1 u pobjedama, da bi u finalnoj seriji bolji bio Bozen u dva meča.

„Ovo je veoma veliki uspjeh za moj klub nakon osvajanja Kupa i trofeja u Super Kupu. Uspjeli smo po prvi put u svojoj istoriji da se plasiramo u finale plej-ofa prvenstva Italije, gdje smo nažalost poraženi u finalu, dok smo u polufinalu eliminisali veoma neugodnu ekipu Konversana. Imali smo jednu veoma tešku, ali i uspješnu sezonu, kako u seniorskoj kategoriji, tako i sa mlađim kategorijama, gdje je klub takođe ostvarivao izvanredne rezultate. Sve u svemu smo prezadovoljni urađenim i bilo je zadovoljstvo dati doprinos u istorijskim uspjesima Presana”, istakao je Dumnić za naš portal.

Branko Dumnić je po okončanju sezone završio saradnju sa ekipom Presana gdje je proveo šest godina, a osim uspjeha sa seniorskim timom, kao šef stručnog štaba i mlađih kategorija, uspio je šest puta da bude prvak države.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.