Autor: Branko Čupić
Foto: ŽRK Budućnost
14:33
26.2.2020.

Jauković: Novi veliki izazov za mene, nikad neću zaboraviti odakle dolazim

Nakon pet godina provedenih u Budućnosti, rukometašica Đina Jauković na ljeto se seli u francuski Brest sa kojim je dogovorila saradnju na dvije godine, sa mogućnošću produžetka ugovora na još godinu dana.


Naša sugrađanka je prije par dana napunila 23 godine i inostrani angažman će za nju svakako biti jedno posebno iskustvo.

“To je naravno izazov za mene jer sam baš ovako nešto i željela. Htjela sam baš neke nove izazove i mogućnost da stičem neko novo iskustvo, što će mi se ovim transferom i ostvariti. Tamo ću imati dvije utakmice nedjeljno i biće sigurno jak tempo rada i takmičenja. Te utakmice će za mene biti dosta korisne s obzirom da smo ovdje imali samo takmičenje u Ligi šampiona, a tamo ću igrati i prvenstvene mečeve, tako da će to biti sigurno veliko i korisno iskustvo nakon kojeg ću znati koje stvari treba da nastavim da radim, a koje ne”, navodi u razgovoru za naš portal Đina.

I dok sa nestrpljenjem isčekuje da se oproba u novom klubu, sa druge strane već postoji i određena doza sjete što mora da napusti klub u kom se afirmisala kao igračica.

“Zahvalila bih se Budućnosti na svemu što mi je pružila ovih pet godina. Toliko je bilo lijepih stvari, tako da neke ružne stvari i porazi brzo se zaboravljaju. Malo mi je teško i da pričam jer sam tu bila kao kući i kad sam tek došla bukvalno su me svi jako dobro prihvatili, brzo sam se uklopila i stvarno za ovih pet godina ništa mi nije falilo i normalno da će mi nedostajati klub i ljudi koji ga čine”, kazala je Jauković.

Mlada Nikšićanka je zahvalila svim svojim sugrađanima na podršci, dodajući da neće zaboraviti iz kog grada dolazi ma gdje igrala, a u narednom mjesecu će zajedno sa “lavicama “ pokušati da izbori vizu za Olimpijske igre.

“U martu nas očekuje jedan težak i naporan period ali to je ono za šta smo se spremali. Očekuju nas kvalifikacije za Olimpijske igre i imamo velike šanse za prolaz, a glavni adut je taj što igramo kući. Nadam se da će “Morača” biti puna jer stvarno mislim da to i zaslužujemo i mislim da će u tom trenutku navijači biti najpotrebniji i da će biti naš osmi igrač. Svi znamo kakve su reprezentacije i Norveške i Rumunije, kao i Tajlanda, ali bukvalno ćemo se najviše boriti sa Norveškom i Rumunijom, tako da bih stvarno bila presrećna kad bi hala bila ispunjena do posljednjeg mjesta”, dodala je Jauković.

Ostale vijesti iz kategorije