Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurđina Jauković dobro prošla: Stradao meniskus, ligamenti zdravi

djina_1_1
EHF
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2019. u 12:14

Đurđina Jauković je strahovala od najgoreg scenarija, ali je imala sreću u nesreći - na snimku magnetnom rezonancom joj je dijagnostifikovana povreda meniskusa koljena lijeve noge, a ne ligamenata.

Stamena Nikšićanka je dožvijela težak pad na treningu u subotu, koljeno joj je „prošetalo” i u prvi mah je djelovalo da su stradali ligamenti, zbog čega bi morala da pauzira minimum osam mjeseci. Srećom, povreda je mnogo lakša, iako je i ovako ozbiljna.

“Pao mi je kamen sa srca kada mi je doktor javio da je oštećen samo meniskus”, priznaje sjajni lijevi bek, koji za pet dana slavi 22. rođendan.

Još se ne zna koliko će pauzirati prva napadačka opcija u timu Dragana Adžića. Jaukovićeva će u petak otići u Dubrovnik na pregled kod specijaliste, nakon čega će se znati plan oporavka i kada bi mogla da se vrati na teren.

U svakom slučaju, preskočiće tri utakmice glavne faze Lige šampiona, na kojima će Budućnost juriti Mec i Rostov, kako bi imala lakšeg rivala u četvrtfinalu. Bez nje će biti teško nadoknaditi bod minusa, a pitanje je da li će biti spremna i za četvrtfinale. Ako Budućnost stigne do fajnl-fora, Jaukovićeva bi sigurno išla u Budimpeštu…

Crnogorska reprezentativka ove sezone igra sjajno, treći je strijelac Lige šampiona sa 56 golova, samo jednim manje od Ane Gros iz Bresta i Ivete Luzumove iz Tiringera. Prije devet dana je protiv Bresta odigrala najbolji meč u sezoni, 12 puta zatresla mrežu, ali će sada morati da pauzira.

Srećom, nije povrijedila ligamente, pa možda bude spremna za četvrtfinale, a sigurno za eventualni fajnl-for i baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem Crna Gora igra sa Češkom 31. maja u Mostu, a revanš pred svojim navijačima 3. ili 4. juna.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.