Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Branko Dumnić prošao karantin u Italiji i u Podgorici

duma
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.04.2020. u 06:02

Rukometni trener Branko Dumnić nakon povratka iz Italije gdje je bio u izolaciji tri sedmice, proveo je 14 dana u karantinu u studentskom domu u Podgorici, a sada će i kući u Nikšiću još toliko biti izolovan od ostalih.

Naš sugrađanin je dugo godina sa uspjehom gradio trenersku karijeru u Italiji, u zemlji koja je postala žarište novog koronavirusa i koja trenutno ima najveće broj zaraženih i umrlih u Evropi i svijetu.

“Kao što znamo prvi slučaj korona virusa u Italiji se pojavio 21. februara. Međutim, problem je bio taj što se nije ozbiljno shvatila pojava ovog virusa pa se nije na vrijeme reagovalo kako treba i onda su nažalost posljedice ovakve kakve jesu. Utakmice mog kluba su bile odložene dok su neki mečevi igrani i tada, a vidjeli ste da su se održavali i ostali događaji, kao što su modne revije i slično. Život je funkcionisao normalno, ali je situacija postajala sve komplikovanija”, ističe Dumnić.

On je u Italiji u karantinu bio dvadeset dana a mjere su bile slične kao što su trenutno u Crnoj Gori.

“Pa tamo sam bio u izolaciji tri sedmice i moglo se izaći samo dva puta sedmično do prodavnice. U gradu Skijo u kom sam ja boravio, u oblasti Veneto, koji je oko 200 kilometara udaljen od Bergama do sada je zabilježeno svega dva slučaja zaraze koronavirusom, ali su se u posljednje vrijeme mjere izuzetno poštovale. U Crnu Goru sam sa ostalim našim državljanima stigao 12. marta i od tada sam bio u Studentskom domu gdje je osoblje bilo izuzetno ljubazno i nijesmo imali nikakvih problema“, kazao nam je Dumnić.

On je pozvao sve u Nikšiću i Crnoj Gori da budu disciplinovani i solidarni kako bi što prije izašli iz ove situacije.

“Pozivam sve građane Nikšića i Crne Gore da budu mirni prije svega,. da se posvete svojim porodicama i onima kojima je potrebna pomoć. Treba prije svega da budu disciplinovani, da ispoštuju sve propisane mjere jer tako čuvaju sebe i druge. Ovo će brzo proći samo ako budemo pametni. Ostani doma!”, zaključio je Dumnić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.