Autor: onogost.me
Foto: OSCG
10:04
20.8.2019.

Znamo da naša šansa postoji

Još 24 dana ostala su do istorijskog trenutka za našu odbojku, do spektakla za koji mnogi igrači žive… U najvećoj evropskoj luci Roterdamu odbojkaši Crne Gore imaće čast da prvi meč ikada na Evropskom prvenstvu odigraju protiv jednog od domaćina i svjetskog velikana Holandije.


Naši momci nekako u tišini (najprije u Pljevljima, a sada i u Bijelom Polju) spremaju se svjetla velike pozornice, a selektor Veljko Bašić sa paklenih priprema je poručio.

“Naporno jeste, ali sam jako zadovoljan radom, zalaganjem igrača i napretkom naše igre” istakao je Bašić za Radio-televiziju Crne Gore.

Evropsko prvenstvo počinje 12. septembra (Crna Gora kreće dan kasnije), a prvi put će ga organizovati četiri zemlje uz Holandiju, još i Francuska, Belgija i Slovenija. Naši momci naći se u nekom novom ambijentu za sve njih.

“Sigurno je da za svakog igrača mnogo znači nastup na jednom takvom takmičenju, na tako visokom nivou… Nakon Evropskog prvenstva imaće drugačiji uvid i u svoj nivo, a posebno će reprezentacija biti drugačije viđena” smatra Bašić.

Rivali Crne Gore u grupi D biće Holandija, Poljska, Češka, Estonija i Ukrajina. U osminu finala prolaze četiri najbolja…

“U grupi imamo dvije selekcije koje su veliki favoriti Holandija koja igra pred svojim navijačima i Poljska koja je svjetski prvak. Ostali rivali su selekcije sa kojima možemo da igramo, ali znamo da su jako opasne”, ocijenio je Bašić.

Jasno je, dakle, gdje Crna Gora vidi svoju šansu u Roterdamu…

“Detalji će odlučivati, šansa postoji, međutim treba da u budemo u najbolj em izdanj u ukoliko želimo pobjede protiv njih”, zaključio je selektor Crne Gore.

 

izvor: Dnevne novine

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:13
  14.2.2020.

  Selektor U-16 reprezentacije Crne Gore Slobodan Drašković objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup u prijeteljskom dvomeču sa Rusijom.

 • 08:42
  12.2.2020.

  Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore pobjedom od 2:0 nad Gruzijom otvorila je nastup na UEFA Razvojnom turniru koji se igra u Albaniji.

 • 20:52
  11.2.2020.

  Crnogorska vaterpolo reprezentacija savladala je večeras selekciju Španije 11:6 u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u grupi preliminarne runde Svjetske lige.

 • 15:11
  11.2.2020.

  Vaterpolisti Crne Gore u kvalifikacijama za Olimpijske igre igraće u grupi A sa selekcijama Gruzija, predstavnika Azije, Kanade, Brazila i Grčke. Kvalifikacije su na programu u Roterdamu od 22. do 29. marta.