Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Žestoko smo radili za pobjedu”

cg_1
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 28.11.2020. u 07:18

Crna Gora je napravila veliki korak ka Eurobasketu pobjedom nad Njemačkom 80:74 u francuskom Pou, a požrtvovana igra bila je ključna, ocijenio je naš plejmejker Nikola Ivanović.

 

Ivanović je sa 18 poena bio drugi najefikasniji u našem timu, a posebno se istakao u drugom poluvremenu.

“Žestoko smo radili na terenu da dođemo do ove pobjede. U odbrani nijesmo počeli dobro, dozvolili smo Njemcima neke otvorene šuteve, ali od druge dionice to je već djelovalo bolje. U nastavku smo bili žestoki, čuvali jedni druge na terenu a u napadu bili pametni, strpljivi. Ovo je definitivno zaslužena pobjeda. Njemci su igrali čvrsto u oba pravca igre, a mi smo na isti način odgovorili i to je bilo ključno u borbi za trijumf”, rekao je Ivanović, prenosi Pobjeda.

Selektor Boško Radović je istakao je važnost pobjede nad Njemačkom za plasman na Eurobasket.

“Apsolutno bitna pobjeda. Igrali smo izuzetno čvrsto, fizički. U prvoj četvrtini pravili smo greške u odbrani, u drugoj i trećoj smo to popravili, opet uz padove u igri i uz greške u preuzimanjima… Defanzivno bili smo jaki do kraja i došli do vrlo važne pobjede. Čeka nas još bitnija utakmica protiv Velike Britanije u nedjelju i treba da se na to fokusiramo. Imali smo mnogo problema uoči dolaska u Po, zbog velikog broja igrača sa povredama, slučajeva pozitivnih na korona virus… Došli smo bez tri ili četiri igrača koji bi bili tu, igrali i više sa dva plejmejkera na terenu nego što bi inače, ali to je odlično funkcionisalo”, rekao je Radović.

Robin Bencing, glavni igrač Njemačke, pohvalio je igru naše selekcije u skoku.

“U drugom poluvremenu, a pogotovo u završnici, mi smo imali problem sa skokom. Kada su uhvatili neke bitne ofanzivne skokove to je bio jak udar za nas. Neke bitne šuteve smo promašili, neke skokove dozvolili, radilo se o malim greškama koje smo više pravili i to je možda bilo ključno. Igrali smo protiv selekcije drugačijeg stila, protiv ekipe koja je morala da pobijedi da bi se primakla Eurobasketu i bili smo blizu do kraja”, kazao je Bencing.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.