Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ženska fudbalska reprezentacija danas počinje novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

zenska-fudbalska-reprezentacija-crne-gore-zene-fudbal
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2021. u 07:17

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore danas počinje novi takmičarski ciklus, gostovanjem Bosni i Hercegovini (16) na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crnogorske fudbalerke još čekaju na prve bodove u borbi za veliko takmičenje.

Bilo je u minulih desetak godina i teških poraza, bilo je i uzbudljivih mečeva, tijesnih rezultata, često je falilo i malo sreće, ali ono što se nije mijenjalo bio je ogromni entuzijazam i ponos igranja u dresu nacionalnog tima.

Očit je, takođe, i napredak u igri, pa je cilj u novom ciklusu – da se krene sa nule.

Šanse postoje, jer su rivali u grupi, ako se tako može reći, po mjeri – posebno Bosna i Hercegovina, Malta i Azerbejdžan.

“Optimizam nam daju utakmice koje smo igrali u prošlom ciklusu, na kojima se vidio veliki pomak u igri. To sam i rekao djevojkama prvog dana okupljanja – rekao sam im da vjerujem u njih, da su sve bolje i da mogu. Mislim da smo u posljednje vrijeme napredovali u takmičarskom smislu, odnosno da su djevojke naučile kako da se takmiče i šta znače takmičarske utakmice. To nam je bio problem u prethodnom periodu”, kaže selektor Mirko Marić.

“Imale smo donekle i sreće u žrijebu, jer smo izvukle ekipe koje su u istom rangu kao i mi. Na startu igramo protiv Bosne, koju dobro poznajemo, igrale smo dosta prijateljskih utakmica, znamo kako igraju. Pripremale smo se dugo, nadam se da možemo da osvojimo prve bodove”, kaže Slađana Bulatović, fudbalerka Rajo Valjekana.

“Znamo dobru selekciju BiH, igrale smo dosta puta prijateljske mečeve i možemo da se nosimo sa njima. Vjerujemo da možemo da napravimo pomak u ovim kvalifikacijama, da naplatimo to što vrijedno radimo i treniramo”, kaže Armisa Kuč, golgeterska bjeloruskog Minska, koja je do juna ove godine blistala upravo u bosansko-hercegovačkom ženskom fudbalu i bila ubjedljivo prvi strijelac šampionata, igrajući za Sarajevo.

Kuč je u velikoj formi u klubu, na prvih sedam mečeva u dresu Minska upisala je 14 golova, uključujući tri na dvije utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Rozenborga i Seltika.

“Mogu li da obećam gol? Uopšte nije važno ko će da postigne pogodak, samo da mi ostvarimo cilj. A naravno da bih voljela. Dala sam dosta golova ove sezone, nadam se da takvu seriju mogu da nastavim i u dresu reprezentacije”, ističe Kuč.

Pored Crne Gore i BiH, u grupi su Rusija, Danska, Azerbejdžan i Malta.

Vijesti

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.