Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:44
23.2.2021.

Za veće stvari u bitnim utakmicama potrebna je i sportska sreća

Selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović bio je zadovoljan i igrom i odnosom svoje ekipe u „balonu“ u Podgorici, ali i tužan zbog ispuštene šanse za odlazak na Eurobasket.


„Odigrali smo dvije veoma dobre utakmice. Prvu smo izgubili dva razlike, a večeras smo igrali dobro. Ključna je bila 2. četvrtina, u kojoj smo igrali veoma jaku, čvrstu odbranu. U 2. poluvremenu smo bili malo umorniji, promašili neke šuteve i gubili lopte, ali važno je da smo završili kvalifikacije pobjedom“, rekao je Radović.

Šansa je propuštena u duelu sa Francuskom, u kojem je njegov tim vodio od 3. do 36. minuta.

„Meč sa Francuskom je trebalo ranije da riješimo, da ne čekamo posljednji minut, a bilo je teško motivisati se da odigramo dobro protiv Njemačke. Ponosan sam kakav su odnos imali momci na treninzima i na ove dvije utakmice. Ova naša grupa je čudna, jer niko nije ispao sa tri pobjede kao mi. To je nedostatak sreće i splet okolnosti“, kazao je Radović.

On se i osvrnuo na probleme koje je imao.

„Za veće stvari u bitnim utakmicama potrebna je i sportska sreća. Zaista je ovog puta nismo imali. U prošlom ‘prozoru’ smo imali osam igrača koji su 10-ak dana prije toga izašli iz korone, a poslije utakmice sa Njemačkom smo bili energetski ispražnjeni i izgubili od Velike Britanije. Znali smo da nas ovdje čekaju dva teška protivnika, ali mislim da smo odigrali dva izuzetna meča“.

Šansa je propuštena u duelu sa Francuskom, u kojem je njegov tim vodio od 3. do 36. minuta.

„Meč sa Francuskom je trebalo ranije da riješimo, da ne čekamo posljednji minut, a bilo je teško motivisati se da odigramo dobro protiv Njemačke. Ponosan sam kakav su odnos imali momci na treninzima i na ove dvije utakmice. Ova naša grupa je čudna, jer niko nije ispao sa tri pobjede kao mi. To je nedostatak sreće i splet okolnosti“.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:12
  19.4.2021.

  Nakon odbojkaša koji su se okupili u nedjelju, dan kasnije počele su i pripreme odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

 • 19:28
  16.4.2021.

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Bjelorusiju 29:23 u prvom baraž meču za prolaz na Svjetsko prvenstvo. Potpuno dva različita poluvremena vidjeli smo u “Bemaks areni” u Podgorici, dok je domaća selekcija meč prelomila u nastavku susreta.

 • 18:44
  16.4.2021.

  Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Goran Perišić i njegov stručni štab odabrali su 27 igrača rođenih 2007. godine i ranije, koji će od 19. do 23. aprila trenirati na kampu u Budvi.

 • 08:16
  16.4.2021.

  Bojana Popović debituje na klupi reprezentacije, a „lavice“ protiv Bjelorusije večeras od 18 sati u „Bemax areni“ u Podgorici igraju prvi meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji.