Autor: onogost.me
Foto: FSCG
13:23
13.11.2019.

Vukotić: Iz dobre igre do povoljnog rezultata

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Izraelu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.


“Sokoliće” u Ramat Ganu, predgrađu Tel Aviva, očekuje duel sa ekipom koja je na žrijebu bila u drugom šeširu. Bez obzira na to, selektor Miodrag Vukotić od svoje ekipe traži da odradi svoj dio posla.

“Uvijek od moje ekipe očekujem dobru igru i povoljan rezultat. Isto tako, znam da protiv Izraela neće biti nimalo lako. Osim toga što nijesmo u dobroj seriji kada je riječ o rezultatima, imamo određenih problema sa izostancima važnih igrača. Međutim, ne tražimo nikakve alibije, pokušaćemo da spremimo igrače što je bolje moguće, kako bismo izborili što bolji rezulat”, istakao je Vukotić.

Učinak “sokolića” u dosadašnjem dijelu kvalifikacionog ciklusa ispod je očekivanog. Ali, selektor Vukotić je uvjeren da to neće imati uticaja na pristup igri njegovog igrača.

“Želimo da ih motivišemo na pravi način, jer nije sve izgubljeno kada je riječ o borbi za drugo mjesto. Do kraja kvalifikacija imamo još pet utakmica, moramo sakupiti što više bodova jer dosta toga može da se promijeni na tabeli. Bez obzira na četiri poraza u dosadašnjim utakmicama, igračima nemam što da zamjerim kada je riječ o zalaganju i motivaciji. Davali su svoj maksimum na svim utakmicama, druga stvar je što smo nekim individualnim greškama dozvoljavali protivnicima postizanje golova. Nijesmo bili u podređenom položaju ni na jednom meču, osim donekle na utakmica aprotiv Španije, koja je jedna od najjačih ekipa u Evropi. Uprkos svim tim porazima do sada, mislim da smo pružali solidne igre i te prikazane igre održavaju optimizam za nastavak kvalifikacija. Svjesni smo da se broje samo bodovi, ali znači i kada pružite dobru igru, to može biti zalog za budućnost”, smatra Vukotić.

Odbrana “sokolića”, na čelu sa Stefanom Milićem, biće na posebnom iskušenju sjutra veče.

“Očekujem tešku utakmicu protiv Izraela, prvenstveno na psihološkom, a onda i na fizičkom planu. Izraelci su ekipa koja igra agresivno, sa dosta trčanja i presinga, na koji moramo naći odgovor. Nama ostaje da, nakon što smo poraženi u mečevima sa Sjevernom Makedonijom i Španijom, probamo da izvučemo maksimum i probamo da upišemo pobjedu. Na ovako teškom gostovanju važno je da svi budemo spremni i koncentrisani na utakmicu. Svjesni smo koliko će to biti teško, ali vjerujemo u svoj kvalitet. Moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže”.

Porazi od Kazahstana i Sjeverne Makedonije stigli su uprkos vođstvu ,,sokola“, koji su u oba duela sa jakom Španijom ostavili pozitivan utisak.

“Malo su nas poremetili porazi od Kazahstana i Sjeverne Makedonije, iako smo igrom zaslužili više u tim mečevima. Ali, to je sada iza nas, treba da izvučemo pouke iz tih utakmica, maksimalno smanjimo broj grešaka i u Izraelu probamo da odigramo najbolje što znamo”, poručio je Milić.

Duel između Izraela i Crne Gore igra se sjutra od 18:30 časova po našem vremenu. Sudijski tim dolazi iz Velsa – glavni arbitar utakmice biće Ajvan Arvel Grifit, asistiraće mu Danijel Beket i Luis Edvards, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Hju Džons.

Ostale vijesti iz kategorije