Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Nikšiću obilježen Olimpijski dan

202767640_199736895260699_6636212659460479445_n-960x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2021. u 11:04

U Nikšiću je sportsko rekreativnom manifestacijom obilježen Olimpijski dan, pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta, dok je tehnički organizator događaja u Gradskom parku je bio Biciklištički klub Perun.

Olimpijski dan je okupio veliki broj omladine, sportista i sportskih klubova iz našeg grada.

“Poštovani sportisti, prijatelji i ljubitelji sporta izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da Vas pozdravim ispred tehničkog organizatora ovog događaja koji za cilj ima da obilježi Olimpijski dan i pokaže da je sport univerzalan jezik među ljudima”, rekla je Ana Petrović Njegoš, direktorica Biciklističkog kluba Perun.

Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine. Ovaj datum obilježava se u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara -23. jun 1894. godine, na prijedlog francuskog barona Pjera de Kubertena, kada je u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

“Svjedoci smo da je pandemija korona virusa uticala na sport , ostali smo uskraćeni za mnoga takmičenja, ali naša borba se nastavlja sa nadom da nailazi period kada će se takmičanja i treninzi održavati u kontinuitetu. Mi sportski poslenici težimo promovisati sportske vrijednosti i uvijek pronalazimo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života”, dodala je Petrović.

“Nikšić je grad sporta i iznjedrio je mnogo sportista koji su već nastupali na Olimijskim igrama. Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela IZVRSNOST PRIJATELJSTVO I POŠTOVANJE”.

“Događaj realizujemo pod pokroviteljstvom COK-a, a u tehničkoj organizaciji Biciklstičkog kluba Perun. Sport je nezamisliv bez zdravih stilova života i danas je sa nama ordinacija Balans koja stoji na raspolaganju da zainteresovanim učesnicima izmjeri šećer u krvi, krvni pritisak i podijeli savjete o zdravoj ishrani. Koristim još jednom priliku da se zahvalim svim klubovima koji su uzeli učešće JPU Dagan Kovačević vrtic Kosovka djevoka, FK Sutjeska, DEK Akademik, Košrkaški Klub Sutjeska, Atletski klub Nikšić, Košarkaski Klub Anagastum, ŽOK Sutjeska, Karate Klub Onogošt, RK Levalea 2010 RK Trebjesa, City Fitnes, PSD Javorak, Streljački klub Čelik, Bokserski klub NK PVK Nikšić, DSR Veterani NK, SKI klub Pahuljice, NVO Snaga mladih, Omladinski klub NK”, dodala je Petrović.

“Danas su sa nama osvajači srebrne medalje u kategoriji seniori sa Evropskog prvenstva održanog u Poreču karatisti Nikola Malović, Predrag Smolović”.

Nikola Malović koji je svečano otvorio današnju manifestaciju lijepom porukom je kroz svoj primjer mladima poručio da treniraju, prigrle olimijske vrijednosti, ne odustaju od sporta jer jedino tako mogu biti osvajači evropske ili svjetske medalje.

“Divno je vidjeti da se svi bavite sportom i vidjeti vas u ovolikom broju. Peđa i ja smo iz malog Nikšića osvojili tu evropsku medalju i to vam je znak da svi možete da uzmete medalju koju god želite, da postavite cilj u sportu kojim se bavite, da znate zašto se bavite sportom i da želite da ostvarite taj cilj viđe nego šro dišete. Imate potencijala, uslova, trenirajte i bavite se sportom, a sport je zdravlje“, poručio je Malović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.