Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
19:12
29.5.2020.

Testirani crnogorski vaterpolisti

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Testirano je 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.


 

Iz te univerzitetske jedinice saopšteno je da su mjerenja realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Prof. Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa prof. Stevom Popovićem i saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom IT Miodragom Zarubicom, zahvalio se stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju i naglasio da mjerenja inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

"Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti", naveo je profesor Bjelica.

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG sa selektorom Gojkovićem dogovorili su novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.

Ostale vijesti iz kategorije