Autor: onogost.me
Foto: Aleksandra Krupanič
19:11
8.3.2020.

Spisak Gojkovića za pripreme u Njemačkoj

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore boraviće od danas do 14. marta u Hamburgu gdje će učestvovati na međunarodnom turniru, koji će biti dio priprema za četvrtfinalni meč evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici, i ono najvažnije - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati od 22. do 29. marta u Roterdamu.


Selektor Vladimir Gojković za ovu akciju odabrao je 18 igrača i to: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Dušan Matković, Vlado Popadić, Slaven Kandić i Miroslav Perković.

Na turniru će pored nas i domaćina Njemačke igrati još Rumunija i Gruzija. U prvom kolu igraćemo sa Gruzijom u ponedjeljak od 18 sati, dan kasnije rival je Rumunija takođe od 18 sati, u posljednjem kolu u srijedu igraćemo sa Njemačkom od 19 sati i 30 minuta.

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici za kada je i zakazana konferencija za medija u hotelu Ramada. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta na bazenu SC "Morača" od 18 sati i 30 minuta. 

Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, poznat je kompletan raspored. Na startu 22. marta igraćemo sa Turskom, slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa kvalifiakcionog turnira izboriće Olimpijske igre u Tokiju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.