Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokolići” poraženi i u revanšu

0000005432_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2021. u 15:03

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom susretu sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine.

Rezultat je bio istovjetan onome u utorak – 2:0, a i situacija na terenu je bila slična. Izabranici Radovana Kavaje nijesu iskoristili odlične šanse koje su stvorili, dok su gosti, uz dva postignuta gola, kontrolisali ritam igre.

Najbolju šansu za ,,sokole“ propustio je Bojan Pavićević u 23. minutu, kada je promašio gol sa nekoliko metara poslije lopte Vladimira Perišića.

Bosna i Hercegovina uzvratila je šansama Aldina Mešića u 27. i Mateja Šakote u 38. minutu, a dobru igru krunisala je u 50. minutu. Antonio Prskalo krenuo je u solo prodor, koji je završen pogotkom.

Konačan rezultat postavio je dvadesetak minuta kasnije Nermin Bijelonja, da bi u periodu od 81. do 90. minuta Crna Gora stvorila tri dobre situacije. Ipak, neprecizni su bili Pavićević, Medo Juković i Mitar Globarević.

“Slična utakmica kao i prethodna. Očigledno je da smo ovu utakmicu igrali sa velikim naporom, a kada je tako, onda teško da možemo očekivati mirnoću u igri. Napravili smo dosta grešaka, pogotovo u pasu, pa je i bilo teško doći do boljeg rezultata. Da smo iskoristili par dobrih šansi, sigurno da bi utakmica otišla drugim tokom. Kako je utakmica odmicala, bili smo u sve lošijem položaju i protivnik je znao to da iskoristi. U svakom slučaju, u ova dva meča imali smo dosta igrača koji su prvi put tu, na neke nijesmo mogli da računamo i očigledno je da nam fali veći fond igrača. Moraćemo širiti tu bazu igrača koji mogu konkurisati za mjesto u reprezentaciji”, objasnio je selektor Kavaja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.