Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” se okupili uoči Engleske

0000004076_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2019. u 09:13

Fudbaleri Crne Gore počeli su sinoć pripreme za duel sa Engleskom u posljednjem kolu kvalifiacija za UEFA EURO2020

Selektor Faruk Hadžibegić na prvom treningu radio je sa Fatosom Bećirajer, Stefanom Mugošom, Ristom Radunovićem, Markom Simićem, Markom Vešovićem, Denijem Hočkom, Vladimirom Jovovićem i Nemanjom Sekulićem. Na okupljanju su bili i igrači Sutjeske Damir Kojašević, Darko Bulatović i Branislav Janković, ali nijesu trenirali jer su danas igrali za svoj klub protiv Koma.

Uoči treninga, selektor Hadžibegić razgovarao je sa predstavnicima medija.

“Kada dođemo u situaciju da igramo protiv Engleza, moramo se potruditi da damo najbolje od sebe, pod uslovima u kojima se nalazimo. Mislim na broj odsutnih igrača, a to je problem koji nas već duže sputava. Ali, što je, tu je. Naše je da se prikažemo u što boljem svjetlu”, istakao je selektor Hadžibegić.

Meč na “Vembliju”, koji se igra 14. novembra, biće poseban za domaćina, kojem će to biti 1000. zvanična utakmica.

“Jedna stvar je njihova fešta, 1000. utakmica engleske reprezentacije. Drugo je što smo mi imali sreću da budemo tu u takvom jubileju. Znamo što nas interesuje, a to je proces pravljenja ekipe za budućnost. Želimo što prije da oporavimo povrijeđene igrače, a to bi nam dalo puno više mogućnosti da se kvalifikujemo u Ligu nacija. To je objektivno. Ako se pogodi da bude dobar rezultat, onda će fešta biti za nas. Utakmica jeste teška, ali je i dobar test za nas, da vidimo što možemo u ovim okolnostima”, objasnio je iskusni stručnjak, koji duel sa Engleskom vidi kao priliku za dokazivanje “hrabrih sokola”.

“Na ovakvim utakmicama se uvijek nešto nauči. Engleska je trenutno jedna od najboljih selekcija u Evropi, često protivnicima daje po pet-šest golova. Volio bih da su naši najbolji fudbaleri tu, ali vjerujem da će i ostali dati maksimum, pokazati da se na njih može najozbiljnije računati. Cilj je da proširimo krug kandidata za reprezentaciju. Nama treba rezultat, a on će sigurno doći”, dodao je Hadžibegić.

“Sokoli” će i danas od 18h trenirati na Trening kampu FSCG.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.