Autor: Branko Čupić
Foto: FSCG
08:15
10.9.2019.

„Sokoli“ sa Češkom za nastavak nade

Crnogorska fudbalska reprezentacija večeras u Podgorici igra protiv Češke meč petog kola A grupe kvalifikacija za EURO 2020.


Ovo će ujedno biti prvi zvanični meč „sokola“ pod vođstvom novog selektora Faruka Hadžibegića, koji je debitovao pobjedom protiv Mađarske u prijateljskoj utakmici.

Osim po rezultatskoj važnosti za nastavak ciklusa, ova utakmica izdvaja se i zato jer je jubilarna 100. od kada postoji reprezentacija.

“Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano ako smo pobijedili Mađarsku prije nekoliko dana. Dakle, nema ni euforije, ali ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana u kvalifikacijama, zašto i mi ne bismo bili iznenađenje. Želim da budemo takmičari, nema prepotencije u mojoj želji. Crna Gora ima istoriju fudbala, mi moramo to da opravdamo, a mislim da imamo kapacitet da to uradimo. Želimo i da publika ode zadovoljna sa stadiona. Eto, nakon poraza Bugarske od Engleske nijesmo više peti, nego četvrti na tabeli, pa i neka bude i to neki motiv više. Nemamo što da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri", kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Češka je u subotu poražena od Kosova u Prištini, što može biti prednost za "sokole" u ovom trenutku.

“Ja sam u utakmici protiv Mađarske vidio da mi možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka je to potvrdio. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Više gledam što mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo. Dok god bude i matematičkih šansi za prolazak dalje, borićemo se”, poručio je Hadžibegić.

Duel između Crne Gore i Češke igra se od 20.45h.

Ostale vijesti iz kategorije