Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” remijem u Bugarskoj počeli kvalifikacije

reprezentacija
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2019. u 18:56

Fudbalska reprezentacija Crne Gore remijem je otvorila kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine, a rezultat je nakon 90 minuta igre bio 1:1. "Sokoli" su prvi došli do gola, imali prednost čitavih pola sata, ali je domaćin iz nepostojećeg penala uspio doći do boda.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića bili su tokom drugih 45 minuta u napadu konkretniji od rivala, što im je donijelo i prednost, ali to nažalost nije bilo dovoljno da iz Sofije ponesu sva tri boda.

Tokom prvog poluvremena inicijativu je imala domaća selekcija, koja je u nekoliko navrata zaprijetila Petkovićevom golu, ali bez rezultata. Sa druge strane najolju šansu za “sokole” imao je Ivanić, koji se u 18. minutu, nakon smušene reakcije bugarske odbrane našao u odličnoj poziciji za gol, ali je Mihajlov krajnjim naporom izacio loptu u korner.

A onda je drugo poluvrijeme počelo na najljepši mogući način. Samo nakon nekoliko minuta igre, tačnije u 50 minutu, Stefan Mugoša je krenuo u solo akciju, predriblao dva igrača Bugarske i perfektnim šutem poslao loptu u nebranjeni dio gola.

Pokušali su domaći igrači da uzvrate u 57. minutu preko kapitena Ivelina Popova, ali je lopta završila preko gola. Pola sata prije kraja “sokoli” su imali šansu da već tada riješe utakmicu. Nakon akcije Bećiraja i Jankovića probao je Ivanić sa oko 15-ak metara, ali je njegov pokušaj završio pored stative.

U 82. minutu nakon kontakta Jovovića i jednog igrača Bugarske van šesnaesterca svirana je najstrožija kazna, a sa bijele tačke bio je precizan Nedelev, koji je tako postavio konačan rezultat meča.

Veliku šansu za naš tim imao je u trećem minutu nadoknade vremena Aleksandar Boljević, ali je uspio odbraniti Nikolaj Mihajlov.

Crna Gora naredni meč u kvalifikacijama igra u ponedjeljak, kada joj u goste dolazi glavni favorit u grupi A i polufinalista prethodnog Mundijala, ekipa Engleske.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.