Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” kreću po još jednu pobjedu

0000004836_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2020. u 07:12

Prvi put u 2020. godini "sokoli“ će u Podgorici odigrati takmičarski meč - danas od 15 časova na Gradskom stadionu počeće utakmica 3. kola Lige nacija protiv Azerbejdžana.

Nakon dvije pobjede na Kipru i u Luksemburgu, fudbaleri Crne Gore žele novi trijumf u ovom takmičenju.

“Imamo vrlo dobru sliku o rivalu, ozbiljno smo ih shvatili. Koliko god izgleda da je šest bodova odličan rezultat, nije to neka enormna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće. Ako izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Idealno bi bilo da pobijedimo, a Luksemburg izgubi. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju. Azerbejdžan je sa igračem manje dao gol Luksemburg, nije prestajao da igra, a potom je pobijedio Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ih pobijedimo. Pristupam utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta”, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Prije dva dana, Crna Gora je remizirala u prijateljskom meču sa Letonijom (1:1). Iskusni stručnjak zadovoljan je i tom predstavom njegove ekipe.

“Kolektivno gledano, zadovoljan sam angažmanom, voljom igrača da dokažu da sam u pravu što sam ih pozvao. U teškim uslovima pokazali su da sa ponosom nose dres Crne Gore. Što se tiče igre, trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Razgovarao sam sa njima, ni sa jednim od njih nijesam zadovoljan, niko nije podbacio. Bilo je pozitivnih stvari, ali i onih koje treba korigovati”, istakao je Hadžibegić koji je smanjio broj igrača na spisku.

Adžić, Kalezić i Kordić su se vratili u klubove, ali isključivo zbog što na njihovim pozicijama imamo po dva igrača. Razlog nije loša igra, ne radi se o kazni ili mom nezadovoljstvu. Jednostavno, lakše je raditi sa manjom grupom igrača.

Hendikep će biti odsustvo Stefana Savića, koji neće igrati zbog parnih kartona.

“To je veliki hendikep, ali znači nam što je sa ekipom. Ima autoritet, liderske sposobnosti, znači mnogo timu iako nije na terenu. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, nadam se da se na terenu neće osjetiti njegov izostanak”, kazao je on.

Ovog puta u redovima “sokola“ će biti Marko Simić, koji je propustio prethodna dva meča.

“Krivo mi je što nijesam bio na prošlom okupljanju, kada je ekipa upisala dva sjajna rezultata. Sada sam tu, spreman da kao i uvijek dam maksimum za reprezentaciju”, kazao je Simić.

Sjutrašnja pobjeda bi vjerovatno bila ključni korak ka prvom mjestu i plasmanu u B diviziju.

“Svaka utakmica je važna i ključna, tako razmišljamo. U svaki meč ulazimo maksimalno fokusirani, nekad je to dovoljno za dobar rezultat, nekad ne. Još smo daleko od B divizije, dosta posla je pred nama. Korak po korak, kad završimo posao pričaćemo o tome”, kazao je štoper letonske Liepaje.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.