Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” gostuju Kosovu

71738235_511243146324991_6552534602223714304_n
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 14.10.2019. u 06:11

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras u Prištini protiv Kosova igra sedmi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Sokoli“ su remijem sa Bugarima izgubili i teoretske šanse da se mogu naći na Euru, pa će protiv Kosova igrati meč bez rezultatskog značaja. Međutim, iako su domaćoj selekciji bodovi mnogo potrebniji, izabranici Faruka Hadžibegića žele da poprave utisak koji su ostavili u prethodnim kvalifikacionim mečevima.

“Reprezentacija Kosova me podsjeća na nas od prije sedam, osam godina, kada je bilo puno optimizma i više ljudi na stadionu. Ali, bez obzira na sve, vjerujem da ćemo u Prištini pokazati da je ovo trenutno bio sam loš momenat za crnogorski fudbal”, kazao je napadač Fatos Bećiraj.

Selektor Hadžibegić ističe da će ova utakmica biti test protiv ekipe koja još ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

“Volio bih da naša ekipa iz ove utakmice izađe sa jednim pozitivnim iskustvom sa aspekta atmosfere ali i takmičarskog rezultata koji nam je potreban pred naredne cikluse. Dati ili ne dati gol nije pritisak koji nas opterećuje u ovom momentu. Pokušavamo da ovu mladu ekipu stabilizujemo, da napravimo tim koji će biti sposoban da odigra grupu kvalifikacija sa krajnjim rezultatom. Kod mene nikada nema euforije, ali isto tako nema ni pesimizma pa zbog toga ne želimo da pravimo pritisak jesmo li postigli gol ili ne. Ekipa je svjesna situacije da nismo postigli gol na posljednje tri kvalifikacione utakmice i moja uloga je da preuzmem odgovornost i pomognem ovoj mladoj ekipi koja ima budućnost, ali u ovom momentu ne prikazuje ono što želimo”, istakao je Hadžibegić.

Duel između Kosova i Crne Gore igra se na stadionu “Fadilj Vokri” u Prištini od 20.45h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.