Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slijedi sezona puna izazova

gojkovic040220
Aleksandra Krupanič
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2020. u 11:13

Sport tek čeka suočavanje sa posljedicama korona virusa. Konkretno, u vaterpolu, mnogi klubovi su već sada u ozbiljnim problemima.

Sa igračima se raskidaju ugovori, smanjuju plate, a jedan od ozbiljnijih pretendenata za trofej Lige šampiona, mađarski OSC, raspustio je kompletan tim. Svi će, očigledno, biti pogođeni, a sve ovo može ozbiljno daše odrazi na nacionalne timove i ambicije Jer, sve ide ka tome da mnogi najbolji igrači više neće igrati u najboljim klubovima, a kako se tržište sužava, biće teško naći angažman. Pitanje je i kada se angažman realizuje pod kakvim finansijskim uslovima će se ostvariti.

Zbog toga i još mnogih drugih činilaca selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković vidi narednu sezonu punu izazova.

Plan postoji

“Najvažnije da sve ovo prebrodimo sa što manje žrtava i zaraženih i da vratimo normalan život. Bilo bi idealno da nađemo neki balans i da se fokusiramo na svoje stvari. Nekako je sve ovo do sada išlo previše brzo, a možda, koliko-toliko, iz ovoga izađemo pametniji”, kazao je Gojković.

Korona virus je sve pomjerio, a još nema najava kada bi mogla neka takmičenja da se nastave, kao ono najvažnije kvalifikacije za Olimpijske igre.

“U početku je virus bio daleko, mislio sam da nas neće zakačiti, ali sam na turniru u Njemačkoj vidio ozbiljnost situacije. Postali smo svjesni svega kada smo se vratili kućama i to jedva. Ali i onda sam mislio da ćemo imati neki datum, a ta ideja je bila vezana za početak maja. Smatrao sam da ćemo se vratiti normalnim aktivnostima, ali definitivno nije tako i u ovom momentu se ne može ništa predvidjeti. Možemo samo da čekamo i planiramo što da radimo kada se stvori prilika za rad.”

Sve reprezentativne selekcije su u pogonu, kod kuće treniraju “pokriveni” planom i programom stručnjaka za kondiciju. Vaterpolo savez Crne Gore, sa stručnim štabom A tima brzo se organizovao.

“Neko radi Više, a neko manje. Imamo više slobodnog vremena nego što smo imali u životu, tako da je očekivano da rade. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom, ali koliko god da rade na “suvom” ipak će voda kasnije da traži neku novu spremu. Naravno, ako zadrže fizičku spremu, biće lakše kada se vrate u bazen. Nadam se da će se svi dobro odmoriti i kada dođe vrijeme da ćemo da zapnemo na pravi način.”

Okolnosti

Kako Gojković zamišlja početak rada, nakon duge pauze: .

“Moramo da sačekamo odluku da li će se nešto igrati na klupskom nivou, mada sumnjam da će se igrači vratiti klubovima. Ako od ovoga ništa ne bude moramo da vidimo na koji način možemo da završimo domaću ligu. Imam ideju kako dalje, sve dok ne krene nova sezona, Mali smo, nekad je to dobro, možemo da se skupimo i organizujemo, napravimo veći obim rada, broj dana i sati nego naši glavni konkurenti. U takvim okolnostima možemo da izađemo spremniji od njih.”

A tim je napravio dobar krug u Budimpešti na Evropskom prvenstvu. Od Rija “ajkule” su dugo tražile recept sada ga imaju, ali su aktivnosti zamrznute zbog poznate situacije. Zanimalo nas je da li, kada sport krene, mogu da ponove slične i još bolje stvari kao u Mađarskoj i koji su to osnovni zadaci do i nakon Tokija.

“Vjerujem da možemo da nastavimo gdje smo stali. Znali smo da će nakon Olimpijskih igara neki igrači završiti reprezentativnu karijeru, a ne bi trebalo da imamo problem da ostanu još godinu. Vjerujem da će ostati i da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. I to je taj krug koji treba da se zaokruži, a koji je bio planiran za 2020. Svakako, najvažnije će biti za kvalifikacije da dođemo do nivoa. Drugi krug čeka nas nakon Tokija. Moraćemo da selektiramo i priključimo još neke igraće, kako bi bili ozbiljna konkurencija za sljedeće godine i oslonac nakon Igara. Mislim da ćemo biti spremni za rad i da ćemo iskoristiti atmosferu, a vjerujem da su igrači svjesni svega. Velikim požrtvovanjem. kroz borbenost i atmosferu, došli smo do medalje na Evropskom prvenstvu i vratili se u krug favorita. Ako obnovimo rad i obim možemo napraviti novi iskorak i spremni dočekati kvalifikacije. Naravno, svjesni smo da će nova sezona biti specifična, jer će biti sabijena.”

 

izvor. Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.