Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Škotska prejaka za Crnu Goru

0000004041_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 18.10.2019. u 07:06

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin turnira, selekcija Škotske, opravdao je ulogu favorita i slavio sa 4:0.

Već do poluvremena Škotska je imala tri gola prednosti, nakon pogodaka Rouzi Mekkilan u 17, odnosno Bejli Hačinson u 25. i 35. minutu. Nekoliko minuta po povratku sa odmora, Mekkilan je postigla svoj drugi gol na meču i postavila konačan rezultat.

“Kao što smo i pretpostavili, ovo nam je bila najteža utakmica na turniru. Prvo, jer smo se potrošili protiv Italije, a imamo mali roster igračica u ovom uzrastu. A zatim, ne odgovara nam ni stil igre Škotlanđanki, koje su fizički veoma dobro pripremljene i igru baziraju na tom kvalitetu. Nama sada preostaje da oporavimo djevojke za treću utakmicu. Irkinje su apsolutni favorit, a mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. Osvajanje trećeg mjesta u teškoj grupi bi bio uspjeh”, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora će u posljednjem kolu grupe 10 igrati sa Sjevernom Irskom, koja je u četvrtak poražena od Italije sa 4:0. Duel sa Sjevernom Irskom igra se 20. oktobra od 13.30h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.