Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šahovska reprezentacija na Evropskom prvenstvu

dfnhfg
Šahovski savez Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2021. u 11:41

Šahovska reprezentacija Crne Gore sjutra počinje svoj nastup na šampionatu Evrope, koji se igra u slovenačkom Čatežu. U izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodna takmičenja, naši reprezentativci putuju u Sloveniju.

Novi selektor reprezentacije, Ivan Sokolov, odlučio se da naš najbolji nacionalni tim nastupi u sastavu: velemajstor Nikola Đukić, internacionalni majstor Luka Drašković, velemajstor Dragiša Blagojević, velemajstor Nebojša Nikčević i Nikola Potpara. Sokolov je odlučio da promiješa karte, povratkom Nikčevića, te šansom ukazanom Potpari, koji debituje u nacionalnom timu.

Naša reprezentacija zauzima 30. mjesto po startnom rejtingu, u konkurenciji 39 ekipa.

Očekujemo da naši reprezentativci pruže dobre partije, a optimizam ne krije ni dugogodišnji predvodnik naše reprezentacije, velemajstor Nikola Đukić.

“Veliko je zadovoljstvo ponovo nastupati za reprezentaciju na velikom takmičenju, nakon što prošle godine Olimpijada nije održana zbog svima poznate situacije. Kao i obično, konkurencija na Prvenstvu Evrope je paklena, ali ne sumnjam da će naša ekipa imati šta da pokaže”, kazao je on.

Sa novim selektorom, koji ima ogromno znanje i iskustvo, a u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodna takmičenja, vjeruje da će svi biti izuzetno motivisani i spremni da pruže svoj maksimum.

Igraće se devet kola po švajcarskom sistemu, a prvi favorit je reprezentacija Rusije, za kojom slijede ekipe Azerbejdžana, te Francuske i Poljske.

Partije prvog kola na programu su u petak.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.