Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rukometnom savezu 50 hiljada za učešće na EP

2019-06-18-ministarstvo-sporta-prijem-za-rukometase-007-1000x555
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 18.06.2019. u 12:43

Povodom plasmana ženske rukometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo, ministar sporta i mladih Nikola Janović, primio je predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, Petra Kapisodu, kao i sportistkinje i sportiste, Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Vladana Lipovinu i Stefana Čavora.

Janović je na sastanku još jednom čestitao rukometašicama i rukometašima plasmane na takmičenja, ističući činjenicu da je Crna Gora ove godine postigla sjajne rezultate, te da je čak šest nacionalnih timova obezbijedilo ušeće na svjetskim i evropskim takmičenjima.

“Ova godina, jedinstvena po činjenici da imamo čak šest nacionalnih timova u kolektivnim sportovima na svjetskim i evropskim prvenstvima, pokazatelj je ogromnog uspjeha našeg sporta i dokaz kvaliteta naših sportista“, kazao je Janović.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će za ostvareni uspjeh Rukometnom savezu Crne Gore opredijeliti 50 hiljada eura i na taj način dati doprinos realizaciji obaveza koje se odnose na učešće naših reprezentacija na pomenutim takmičenjima.

Ministar je rukometašima i rukometašicama još jednom poželio sreću, poručujući da se nada, da će se sa takmičenja vratiti sa medaljama i tako ponovo obradovati Crnu Goru.

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda i reprezentativci, zahvalili su se ministru Janoviću na kontinuiranoj podršci uz isticanje da je ista jako značajan motiv za ostvarivanje dobrih rezultata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.