Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rasmusen preuzeo lavice: Ponosan sam što nastavljam posao koji su započeli Adžić i Johanson

1606310649viber_image_2020-11-25_12-53-03
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 25.11.2020. u 19:43

Kim Rasmusen je od danas i zvanično selektor naše ženske rukometne reprezentacije.

 

“Crna Gora ima veliki potencijal i u svakom meču igraće sa željom da pobijedi”, kazao je novi selektor Kim Rasmusen.

Danski stručnjak koji je na kormilu „lavica“ naslijedio Pera Johansona, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen novi stručni štab nacionalnog tima, kazao je da je ponosan što je imenovan za selektora Crne Gore.

U stručnom štabu novog selektora Rasmusena, biće legenda svjetskog rukometa Bojana Popović i Gojko Vučinić, koji će biti zadužen za rad sa golmanima, što je pozicija koju pokriva i u muškoj reprezentaciji.

“Prije tri dana bio sam na putu za Dansku. Ponosan sam što ću nastaviti rad mojih prethodnika Dragana Adžića i Pera Johansona. Zadovoljstvo je što je što ću u stručnom štabu imati Bojanu Popović i Gojka Vučinića, veoma je važno da imamo dobru saradnju i tim”, rekao je Rasmusen na konferenciji za novinare.

Rasmusen je naglasio da se posebno raduje saradnji sa Popović, navodeći da ona zna bolje reprezentativke nego što one same sebe poznaju.

“Možemo napraviti dobar posao, ali je i za to potrebno vrijeme. Imamo kvalitet da povjereni zadatak sprovedemo na pravi način. Neće biti Milene Raičević, možda i najvažnije igračice tima”, rekao je danski stručnjak.

Komentarišući očekivanja od predstojećeg šampionata, Rasmusen je istakao da očekuje težak zadatak i veliki izazov.

“Brzo se sve izdešavalo i prvi put sam u ovakvoj situaciji. Volim izazove i nadam se da ću posao odraditi kako treba”, kazao je Rasmusen.

Govoreći o rivalima u grupi, naglasio je da je Francuska jedna od najboljih reprezentacoja na svijetu.

“U grupi su još Danska i Slovenija, grupa je izuzetno teška. Moj cilj je da u svaki meč uđemo sa nadom da ga možemo dobiti. Ne borimo se za olimpijske kvalifikacije, ali moramo da pružimo makisimum. Imamo veliki potencijal i puno dobrih stvari koje trebamo da iskoristimo na pravi način”, rekao je Rasmusen.

Ramusen u karijeri vodio je danski Roskilde, rumunski CSM Bukurešt sa kojim je 2016. godine osvojio trofej Lige šampiona. Od ove godine na klupi je poljskog MKS Lublina.

Predsjednik Petar Kapisoda kazao je da je Savez nakon prekida saradnje sa Johansonom bio primoran da brzo reaguje.

“Ukazali smo povjerenje iskusnom stručnjaku koji ima zapažene rezultate u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, a saradnja je zaključna sa olimpijskim kvalifikacionim turnirom, koji je glavni cilj”, rekao je Kapisoda.

Prema njegovim riječima, prvenstvo će biti prilika da novi stručni štab upozna ekipu, osjeti atmosferu i krene da uigrava tim za ono što je najvažniji cilj.

“Uvjeren sam da će sve uraditi da opravdaju naše povjerenje. Zahvalnost za rad dugujemo Johansonu i njegovom stručnom štabu”, rekao je Kapisoda.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.