Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radulović: Da zaokružimo dobru sliku, u disbalansu smo između želja i mogućnosti

0000005140_1050_624_cut
FSCG/arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2021. u 13:35

Crna Gora nema pritisak rezultata, ali ima obavezu da pokaže kvalitet, odigra odgovorno, discipilonovano i kolektivno, kazao je selektor Miodrag Radulović na pres konferenciji uoči pretposljednjeg meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora u subotu od 20 i 45 dočekuje Holandiju pod Goricom.

Šanse da se napravi nešto više su izgubljene, Holanđani, s druge strane, u Podgorici žele da ostanu na prvom mjestu u grupi G, kako bi u posljednjem meču pred svojim navijačima dobili šansu da se plasiraju na Mundijal, u duelu sa Norveškom, od koje uoči sjutrašnjih mečeva imaju dva boda više.

“Nemamo pritisak rezultata, ali imamo da odigramo odgovorno, discipilonovano, kolektivno… Ovo je prilika da momci pokažu kvalitet, da protiv najjačeg protivnika koji je gostovao u Podgorici, a uz pomoć navijača, napravimo dobar rezultat i zaokružimo dobru sliku koju smo smo ostavili u prethodnih osam utakmica. Odigrali smo ih u dobrom ritmu, do kraja smo držali koncepciju i raspored”, kazao je Radulović.

Holandija je u septembru u Ajndhovenu slavila 4:0, u meču u kome je Crna Gora bila kompaktna do prvog gola, koji je primila iz penala, imala i šanse kod 1:0, ali u kome se na kraju i vidjela razlika u kvalitetu.

Selektor je potvrdio da je Stevan Jovetić zaražen koronavirusom, nema ni Vukčevića, Šćekića, Mugoše… Vešović ne igra zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Norveške.

“Imam povjerenje u igrače koji mogu da zamijene odsutne”, kazao je Radulović.

Crna Gora će, kada se sve sabere, još čekati na ozbiljniju šansu da se plasira na veliko takmičenje…

“Da li je to pritisak? To je pitanje za širu sportsku javnost, ona ga je stvorila, jer ovi momci daju 100 posto na svakom meču, oni su prošli i mlađe selekcije, a niko više od njih ne želi plasman na veliko takmicenje. Negdje smo u disbalansu između želja i mogućnosti, ali i ove kvalifikacije pokazale da to uopste nije nedostižno”, rekao je Radulović.

Izvor: Vijesti 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.