Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz “sokolića” uprkos dobroj igri

0000004086_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2019. u 07:34

Kadetska reprezentacija Crne Gore minimalnim porazom od Izraela započeli su nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uprkos krajnjem rezultatu, ekipa Slobodana Draškovića prikazala je dobru partiju, stvorivši nekoliko dobrih šansi za gol. Međutim, sreća ovog puta nije bila saveznik ,,sokola“.

“Šteta zbog rezultata u ovoj utakmici, nijesmo zaslužili da budemo poraženi. Nijesmo imali sreće, Izrael je i jedinog pravog šuta na gol zatresao našu mrežu. Rano smo primili gol, ali smo ipak uspjeli da u prvom poluvremenu stvorimo nekoliko dobrih šansi. I u drugom poluvremenu smo napadali i napravili nekoliko izglednih šansi, međutim, lopta nije htjela u gol. Žao mi je momaka, jer su dali sve od sebe. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici imati malo više sreće, ali svakako znamo da nas očekuje još jedan težak meč. Irska je veoma kvalitetna ekipa, mada smo mi u današnjem meču pokazali da možemo da se nosimo sa takvim reprezentacijama”, kazao je selektor Drašković poslije utakmice u irskom Kobhu.

Crna Gora je odlično otvorila meč i u prvom minutu mogla do vođstva preko Dušana Šuškavčevića, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Kazna za taj promašaj stigla je u sedmom minutu, kada je Nehoraj Jifrah iskoristio nesmotrenost odbrane ,,sokola“.

Rani gol nije poremetio igru naše reprezentacije, a novi nalet uslijedio je poslije 30. minuta. Prvo je Lazar Mijović probao šut poslije slobodnog udarca Kristijana Erneca, da bi Ernec minut kasnije pogodio stativu.

Novu priliku za izjednačenje propustio je Ognjen Bakić u 33. minutu. Crna Gora je bila blizu gola i u 37. minutu, kada Mijoviću izblokiran šut sa nekoliko metara.

I u nastavku je viđena dominacija ,,sokola“, koji su u 65. minutu preko Bakića i 67. preko Erneca ponovo ugrozili gol Izraela. Ali, rezultat se do kraja nije promijenio.

U drugom kolu grupe 3, Crna Gora će u petak 15. novembra od 20:30 časova igrati sa domaćinom turnira, Republikom Irskom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.