Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz od Bugarske na startu kvalifikacija

0000004090_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2019. u 15:05

Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Bugarske sa 3:1 u prvom kolu grupe 1 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč odigran u turskom gradiću Manavgat do finiša je bio izjednačen, ,,sokoli“ su do tada mogli i do prednosti iz nekoliko dobrih situacija, a onda je Bugarska golovima, prvo iz jedanaesterca, zatim i u posljednjim trenucima utakmice, stigla do trijumfa.

“Rano smo primili gol, ali smo dobro reagovali i vratili se u igru. Nakon toga smo dobro stajali na terenu, imali loptu u svom posjedu i bili agresivni. Imali smo i nekoliko dobrih šansi za gol, međutim, nijesmo imali dovoljno koncentracije u završnici napada. Poslije toga smo, nažalost, olako primili dva gola, ne iz izrađenih akcija protivnika, već nakon naših nesmotrenih poteza. Krajnji rezultat je visok, ali, što je, tu je. Okrećemo se narednim mečevima”, kazao je selektor Milorad Peković.

Prvi gol viđen je već u četvrtom minutu i to u mreži Lazara Baltića, kojeg je savladao Dimitar Tonev.

Rani zaostatak ipak nije uzdrmao ,,sokole“, koji su desetak minuta kasnije stigli do izjednačenja zahvaljujući pogotku Nikše Vujanovića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Crna Gora je nakon toga kontrolisala dešavanja na terenu, a najbolje šanse stvorila je u nastavku. Milan Vukotić je u 60. minutu pogodio prečku udarcem sa dvadesetak metara, u 70. minutu protivnički defanzivac izbacio je loptu sa gol-linije nakon udarca Ognjena Gaševića sa nekoliko metara, dok je u 77. minutu Vujanović glavom poslao loptu malo preko gola…

Sa druge strane, Bugarska je do najbolje prilike došla u 83. minutu i nije je ispustila. Nakon faula Abdela Osmanovića za jedanaesterac, Vladimir Nikolov je preciznim udarcem sa bijele tačke donio prednost svojoj ekipi.

U posljednjim trenucima meča Bugarska je iskoristila kontra napad i preko Filipa Krasteva došla do konačnih 3:1.

Naredni meč ,,sokoli“ će igrati 16. novembra protiv Turske. Duel sa domaćinom turnira počinje u 14 časova.

“Igramo sa, na papiru, najjačom ekipom u grupi. Bitno je da se odmorimo i osvježimo, ali i dobro analiziramo današnji meč. Svakako da koncentracija u fazi odbrane i napadu mora biti na većem nivou. Nadamo se da ćemo odigrati bolje nego danas i ostvariti bolji rezultat”, istakao je Peković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.