Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Popović: Najbitnije je da su tu dvije pobjede, da je Crna Gora 15. put na velikim takmičenjima

reprezentativke_cg_u_rukometu
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 21.04.2021. u 05:45

Nakon još jednog velikog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo rukometašice Crne Gore mogu mirno da čekaju Olimpijske igre u Tokiju. Zadovoljstvo u redovima “lavica” je evidentno poslije trijumfa nad Bjelorusijom u revaš meču baraža za prolaz na rukometni Mundijal.

Selektorka Bojana Popović istakla je da je kompletnom timu i stručnom štabu bio cilj da utakmicu u Minsku odigraju bolje nego u Podgorici.

“U većem dijelu meča smo odradile dobar posao u odbrani, a prvom poluvrijeme je bilo malo mučno, jer su sudije dugo puštale napade sedam na šest Bjelorusije. U nastavku smo došle do pet razlike, ali sa nekoliko promašenih zicera smo vratile rivala u igru. Najbitnije je da su tu dvije pobjede, da je Crna Gora 15. put na velikim takmičenjima i da su sve ostale zdrave, da idemo kući srećne i zadovoljne”, rekla je Popovićka.

Bitno je, kako je naglasila, da su sve igračice dobile šansu u revanšu.

 “To nam je bio cilj, da rotiramo kroz cijelu utakmicu, da sve budu korisne i imaju svoju ulogu. Neko je to odradio dobro, neko nije, što ćemo da analiziramo. Bitno je da sve budu uključene i da se osjećaju kao dio reprezentacije”, dodala je selektorka Popović.

“Lavice” su prolazom kroz baraž, uspjele da se šesti put plasiraju na Svjetsko prvenstvo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.