Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petković: U prednosti smo u odnosu na rivale u Ligi nacija

0000004745_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2020. u 18:10

Crnogorski fudbaleri ne pamte ovakav raspored - tri utakmice u sedam dana odigraće izabranici Faruka Hadžibegića, sve tri u Podgorici.

Upravo će ti mečevi otvoriti mogućnost da selektor Faruk Hadžibegić isproba što više varijanti, smatra Danijel Petković.

“Igračima iz domaće lige i nama sa manjom minutažom ovo će dobro doći. Vjerujem da će igrači iz domaće lige pokazati da vrijede. Imamo tri meča, zgusnut je raspored, ali ima nas mnogo na spisku. Nadam se da ćemo izvući najbolje”, kazao je Petković na brifingu sa novinarima uoči treninga.

“Sokoli” su na startu Lige nacija upisali dvije pobjede, na Kipru i u Luksemburgu.

“Počeli smo odlično, sada nas čekaju dva bitna meča protiv Azerbejdžana i Luksemburga. U prednosti smo, igramo kod kuće i nadam se da ćemo već sada riješiti sve dileme oko prvog mjesta. Prije svega, očekujem i da nas posluži zdravlje, jer vidimo da situacija sa koronom u državi baš i nije dobro”, dodao je golman Anžea, koji se ne može pohvaliti dobrom situacijom u svom klubu.

“Nažalost, nema dobrih vijesti za mene. Očekivao sam da odem u neki drugi klub, u Francuskoj ili negdje drugdje, ali bilo je komplikacija. Moraću da sačekam do zimskog prelaznog roka”, objasnio je Petković.

Šaleta Kordić, jedan od igrača iz domaće lige koji se našao na spisku selektora Faruka Hadžibegića. Napadač Podgorice je na čelu liste strijelaca Telekom 1.CFL sa šest golova.

“Iskreno, kao da nijesam svjestan svega ovoga, ne znam gdje se nalazim. Poziv u reprezentaciju je veliko iskustvo za mene i korak naprijed u karijeri. Prezadovoljan sam, dobre igre u klubu su učinile da budem ovdje i spreman sam da dam maksimum. Želim da se dokažem i da pomognem reprezentaciji da bilježi dobre rezultate”, poručio je Kordić.

Nacionalnom timu tek treba da se priključe Stevan Jovetić, Nikola Vukčević i Marko Simić, a čekaju se vijesti oko Adama Marušića.

On je povrijedio zadnju ložu u duelu Lacija i Intera, nalazi će pokazati koliko je povreda ozbiljna, mada šanse da dođe na okupljanje nisu velike.  

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.