Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pad u nastavku odveo “lavice” u ubjedljiv poraz od Norveške

1627548642viber_image_2021-07-29_10-41-40
Ilustracija/RSCG
  • Autor onogost.me
  • 29.07.2021. u 12:09

Odlično izdanje u prvom poluvremenu i veliki pad u nastavku – Norveška je slavila ubjedljivu pobjedu (35:23) protiv „lavica“ koje su doživjele drugi uzastopni poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Sada je gotovo izvjesno da će izabranice selektorke Bojane Popović meč odluke za plasman u četvrtfinale igrati u subotu protiv Južne Koreje, koja je do prve pobjede došla protiv Japana (27:24). U nekim kalkulacijama biće potrebna i pobjeda sa najmanje četiri razlike, ako bi se stvorio krug sa Južnom Korejom i Japanom.

Malo ko je mogao da očekuje ovakav ishod poslije prvog poluvremena, u kojem su naše djevojke dva puta imale po tri gola prednosti (8:5, 9:6) i zaslužile da imaju prednost na velikom odmoru. Norveška je ipak, sa dva vezana gola u finišu došla do izjednačenja – 13:13.

U nastavku na terenu je postojao samo jedan tim – veliki broj grešaka u napadu, brojni propusti u odbrani, pa je Norveška za 21 minut dala čak 20 golova. Ubjedljiv poraz je bio neizbježan, Norveška se revanširala našoj selekciji za poraz na kvalifikacionom turniru u Podgorici, krajem marta.

Jovanka Radičević najefikasnija u našem timu sa šest golova, Đurđina Jauković je postigla pet, a Tatjana Brnović četiri.

Nora Merk i Heni Rejstad bile su nezadržive u napadu jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje – postigle su po sedam golova, a po jedan manje Stine Oftedal i Sana Solberg-Isaksen.

Crna Gora duel protiv Južne Koreje igra u subotu u 4 sata po našem vremenu.

Izvor: RSCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.