Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odgođeno Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori

handball-3492469_1280
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 28.10.2020. u 14:12

Kadetsko prvenstvo Evrope B divizije za rukometaše, koje je u januaru naredne godine trebalo da bude odigrano u Crnoj Gori, još jednom je odgođeno, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Na šampionatu je trebalo da nastupi i talentovana generacija crnogorskih rukometaša.

Iz EHF je saopšteno da je došlo do promjena mjesta održavanja šampionata, pa će se umjesto u Crnoj Gori, izabranici trenera Brana Božovića za plasman u A diviziju boriti u Letoniji, od 15. do 22. avgusta naredne godine.

Crnogorski rukometaši igraće u grupi A sa Holandijom, Turskom i Kosovom, a dvije najbolje će se ukrstiti sa timovima iz grupe B, u kojoj su Letonija, Rumunija, Luksemburg i Azerbejdžan.

Samo pobjednik turnira izboriće plasman u elitni rang.

Ostala dva turnira biće odigrana u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj, kako je ranije i planirano.

EHF je odlučio da otkaže Evropsko prvenstvo za kadete, kao i prvenstvo Starog kontinenta za juniore i u A i u B diviziji.

U ženskoj konkurenciji kontinentalna prvenstva trebalo bi da budu odigrana po planu u 2021. godini, među kojima je i Evropsko prvenstvo za kadetkinje u Crnoj Gori od 5. do 15. avgusta.

 

Izvor: Mina
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.