Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nova pobjeda omladinaca u Luksemburgu

0000003929_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2019. u 08:04

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Luksemburg i u drugom prijateljskom duelu ovih selekcija, a rezultat je nakon 90 minuta igre bio 3:2.

Nakon 2:0 u prvom meču, sinoć je bilo više uzbuđenja, pa je pitanje pobjednika riješeno tek u finišu.

“Tokom čitavog meča smo djelovali sigurno i disciplinovano. Smanjili smo broj grešaka, postigli tri gola i stvorili još nekoliko odličnih prilika. Čestitao bih momcima na odnosu prema igri, kvalitetu i karakteru koji su pokazali. Ove dvije pobjede znače nam mnogo pred početak kvalifikacija”, istakao je selektor Milorad Peković.

Uprkos dobrom početku ,,sokola“, domaćin je prvi došao do gola. U 25. minutu Vilijam Markes je iskoristio gužvu u šesnaestercu Crne Gore da zatrese mrežu Lazara Baltića.

Ipak, odgovor je stigao ubrzo, poslije dva minuta Ognjen Gašević završio je akciju u kojoj su učestvovali Nikša Vujanović i Omar Sijarić. Desetak minuta kasnije Vujanović i Sijarić su kombinovali, nakon čega je Sijarić pogodio stativu.

U 51. minutu ,,sokoli“ su preokrenuli. Ponovo su u glavnim ulogama bili strijelac Gašević i asistent Sijarić.

Crna Gora je nakon toga stvorila još par šansi, ali je do gola ipak došao Luksemburg. U 81. minutu dosuđen je diskutabilan penal, čiji je egzekutor bio Remi Žonatans.

Međutim, ,,sokoli“ su na kraju nagrađeni za dobru igru. Pet minuta prije isteka regularnog toka, Milan Vukotić je pogodio glavom na centaršut Ivana Bojovića za konačnih 3:2.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.