Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Nokaut” van ringa

89731632_215559289500726_749461021374021632_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.03.2020. u 07:53

U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.

Virus korona čini svoje, ali među posljednjima koji odolijevaju ovoj pošasti u svijetu jesu upravo sledbenici plemenite vještine. Okupili su se u Londonu, da se bore za olimpijsku vizu, ali nisu baš svi mogli da uđu u ring.

Naših dvoje boksera, Tamara Radunović i Stefan Savković, predvođeni selektorom i našim sugrađaninom Boškom Draškovićem, po slijetanju u London doživjeli su situaciju koju će pamtiti do kraja karijere, ali i do kraja života. 

Sve što su mogli da urade u glavnom gradu Britanije tih par dana, jeste da vide Big Ben, London tauer i još po neku znamenitost ovog grada, iako nijesu zbog toga stigli u grad na Temzi, već da se bore za najveće sportske snove.

Nečiji nemar, neažurnost ili već nešto treće, razlog su što nijesu prijavljeni na vrijeme i što su morali da odustanu od možda najvećeg cilja u karijeri. Za ovu situaciju čini se nema pravog objašnjenja, jer Crna Gora, zemlja koja ima sportske rezultate sa kojima bi se ponosile i mnogo veće države, ipak nije toliko velika, niti je tolika sportska sila, pa da može da sebi dozvoli ovakav luksuz i propušta ovakve šanse.

Boško Drašković dobro zna šta su Olimpijske igre i šta znači defilovati sa crnogorskom zastavom na najvećoj sceni, i dobro zna kakvu su šansu propustili njegovi naslednici, i to ne svojom krivicom.

Zato ovaj „nokaut“ van ringa boli mnogo, jer nije sportski, uslijedio je nakon što smo sami sebi dali “udarac”, a odbrojavanje je već isteklo, pa našim bokserima ostaje da van ringa traže krivca, i ako od toga nemaju veliku korist, ali i moraju biti jaki da i nakon ovog “udaraca” ustanu i nastave dalje i čekaju novu šansu.

Neizvjesna je sudbina sporta u narednim mjesecima, ali odgovorni i uporni Japanci za sada najavljuju da odlaganja Olimpijskih igara neće biti. Nažalost, na njima neće biti crnogorskih boksera. Opomena za kompletnu crnogorsku sportsku javnost, da se ovako nešto nikad više ne ponovi!

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.