Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Jasnije će biti posle Liona

zvezdan-mitrovic1
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 13.08.2019. u 13:07

Najteži dio priprema je završen. Košarkaši Crne Gore su odradili bazične pripreme u Kolašinu, odigrali i pobijedili u prvom kontrolnom meču protiv Asvela, a sada kreću na turnir u Lionu.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u meču zatvorenog tipa pobijedili šampiona Francuske, ekipu koju sa uspjehom vodi upravo Zvezdan Mitrović sa 77:58. Rezultat je bio u drugom planu, a cilj je bio da igrači posle dužeg vremena osjete loptu, osjete takmičarski duh, podignu adrenalin pred turnir u Lionu i duele sa Francuskom, Argentinom i Brazilom.

Uoči polaska za Francusku, selektor Mitrović se zahvalio Nemanji Đurišiću i Nemanji Vranješu, a u Crnoj Gori će ostati i Blagota Sekulić koji je doživio povredu stopala.

„Zadovoljan sam urađenim do sada. Sve ide po planu. Imamo sitne probleme, ali ih uspješno rješavamo u hodu. Momci su sjajno odradili najteži dio priprema, imaju dobru osnovu i bazu, a sada slijedi nadogradnja kroz kontrolne utakmice. Duel sa Asvelom je bio prijateljski u pravom smislu te riječi, rotirali smo igrače tokom čitavog meča, a mnogo jasniju sliku o trenutnim mogućnostima imaćemo posle duela sa Francuzima, Argentincima i Brazilcima“, rekao je Zvezdan Mitrović za Sport Klub i nastavio:

„U Lionu nas očekuju baš jaki rivali. Možda u ovom trenutku i prejaki, s obzirom da mi na parket izlazimo sa bazičnih priprema, ali kao i tokom kvalifikacija, kao i na Mundobasketu koji slijedi, siguran sam da će momci koje vodim pružiti maksimum. Da li će to biti dovoljno da stignemo do pobjeda na turniru u Lionu? Teško je procijeniti. Međutim, najvažnije je da maksimalno spremni odemo na Svjetsko prvenstvo“.

Crna Gora će u Lionu snage odmijeriti i sa Brazilom, selekcijom koja će pored Grčke i Novog Zelanda biti rival pulenima Zvezdana Mitrovića u prvoj fazi takmičenja. Pitanje koje lebdi u vazduhu je kako se ponašati u tom meču i šta očekivati:

„Da igrači pruže maksimum. Jasno je da će biti skrivanja i da neće biti otvaranja karata prije vremena. Aco Petrović, selektor Brazila je izuzetno iskusan trener i ima veoma kvalitetnu ekipu. Međutim, mnogo će nam značiti taj duel, kako bi opipali puls jednog od rivala na Mundobasketu. Mnogo će nam značiti i duel sa izuzetno kvalitetnom Argentinom koja igra slično kao i Brazil, kao i duel sa Francuskom koja zajedno sa Argentinom spada u grupu favorita kada je riječ o osvajanju medalje na šampionatu planete“, rekao je selektor Crne Gore i dodao:

„Posle duela koji slijede u Lionu imaćemo jasniju sliku, igrači će u nogama i rukama imati tri kvalitetne utakmice, a zatim slijedi dodatni rad, ispravljenje propusta koje budemo uočili, unapređivanje dobrih stvari i na kraju finalne provjere na turniru u Kini. Kada je riječ o ambicijama na Mundobasketu, već sam mnogo puta rekao da je sam plasman na Svjetsko prvenstvo ogroman uspjeh, ali da u Kinu ne idemo da bi smo učestvovali nego da u svakom meču pružimo maksimum, da u svakom meču igramo kao da je finale i da pokušamo da se izborimo za plasman u drugu fazu takmičenja“.

Crna Gora će na turniru u Lionu učestvovati od 14. do 17. avgusta, a rivali će biti Francuska, Argentina i Brazil.

 

Izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.