Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mađarska i Bjelorusija rivali u prijateljskim utakmicama

mugosa
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2018. u 11:03

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće naredne godine dvije prijateljske utakmice u kojima će za rivale imati nacionalne selekcije Mađarske i Bjelorusije.

„Hrabri sokoli“ će mečeve sa Mađarima i Bjelorusima odigrati na svom terenu u terminima koji su ostali upražnjeni u kalendaru takmičenja kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Duel sa Mađarskom, selekcijom protiv koje je počela reprezentativna istorija Crne Gore, odigraće se 5. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici. Biće to ukupno 99. utakmica našeg najboljeg tima od prvog, istorijskog duela sa Mađarima odigranog 24. marta 2007. godine. „Sokoli“ su na predstavljanju evropskoj i svjetskoj javnosti savladali Mađare rezultatom 2:1 nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Isti rivali godinu dana kasnije odigrali su novi meč koji je završen bez pobjednika – u Budimpešti, na stadionu koji nosi ime legendarnog Ferenca Puškaša, oba tima postigla su po tri pogotka.

„Sokoli“ su dva puta odmjerili snage i sa Bjelorusijom. Prvi meč od dva, odigran je 18. novembra 2009. godine u Podgorici, pripao je selekciji Crne Gore – pogodak Mirka Vučinića bio je dovoljan za pobjedu selekcije koju je sa klupe predvodio Zoran Filipović. Četiri godine kasnije, 14. avgusta 2013. u Žodinu je odigran drugi meč dva rivala, koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Bjelorusija u Podgoricu ponovo stiže nakon deset godina – meč na Gradskom stadionu igra se 19. novembra 2019. godine.

 

izvor: FSCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.