Autor: onogost.me
Foto: RSCG
19:14
6.5.2021.

"Lavovi" dobili rivale za EP, Roganović: Teška grupa, Crna Gora nije bez šansi

Crna Gora na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine igraće u grupi A u Debrecinu protiv Slovenije, Danske i Sjeverne Makedonije, odlučeno je žrijebom u Budimpešti.


Muška rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je tešku grupu na Evropskom prvenstvu, ali nije bez šansi, kazao je selektor Zoran Roganović.

Roganović je kazao da su to rivali sa kojima su u proteklom periodu imali priliku da se nadigravaju.

"Jako teška grupa, slična onoj u Gracu na prethodnom Evropskom prvenstvu. Renomirani protivnici, ali da ne mislimo o tome, već da se dobro spremimo za ono što nas očekuje", rekao je Roganović.

On je istakao da moraju pronači način da prođu grupu i da misli da imaju šansu.

"Kasnije bi nam tokom takmičenja bilo lakše ako bismo prošli, ali prva ambicija je da dobro uradimo stvari u grupi. Svi su jaki, nećemo kalkulisati kao što smo u kvalifikacijama. Nema biranja rivala, tražićemo šansu protiv svih", rekao je Roganović.

Kao drugoplasirana selekcija iz kvalifikacione grupe, „lavovi“ su žrijeb dočekali iz četvrog šešira, a najteži rival u grupi je Danska, aktuelni svjetski i olimpijski šampion. Danska je bila rival u kvalifikacijama za prethodno prvenstvo Evrope, a izabranici selektora Zorana Roganovića priredili su senzaciju u aprilu 2019. godine i slavili u međusobnom duelu u Podgorici.

Preostala dva rivala su iz regiona – Slovenija je četvrtoplasirana sa prethodnog prvenstva Evrope 2020 godine, dok je Sjeverna Makedonija završila kao 15. na prvenstvu čiji domaćini su bili Austrija, Norveška i Švedska.

Plasman u glavnu rundu izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

U glavnoj rundi biće formirane dvije grupe – u grupi 1 će biti selekcije iz grupa A, B i C, dok će po dvije prvoplasirane selekcija iz grupa D, E i F formirati grupu 2.

Grupa A (Debrecin): Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora

Grupa B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island, Holandija

Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina

Grupa D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska

Grupa E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina

Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija

Ostale vijesti iz kategorije