Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavovi” bolji od Slovenaca u meču za plasman dalje na EP, blistao Branko Vujović

img_17012022_000446_800_x_437_pixel
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2022. u 18:39

Muška reprezentacija Crne Gore plasirala se među 12 najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu. U meču odluke u okviru grupne faze izabranici selektora Zorana Roganovića su bili bolje od Slovenije 33:32. 

Susret je na početku bio “gol za gol”, čak 11 izjednačenja je bilo. Ipak, Slovenci su od 19. minuta pojačali odbranu, a u napadu su bili nemilosrdni. Za samo četiri minuta stigli su do +4. Sa druge strane odbrana kod reprezentacije Crne Gore je loše funkcionisala. Neprihvatljivo, u meču odluke “lavovi” su za 30 minuta igre primili čak 19 golova, pa su sa -3 otišli na odmor. 

Branko Vujović je bio izuzetno raspoložen za igru, golovima je održavao rezultatski priključak u prvom poluvremenu. 

U nastavku susreta izabranici Zorana Roganovića su u nekoliko navrata stizali do gola zaostatka, dok su Slovenci uglavnom imali odgovor. U poslednjih deset minuta reprezentacija Crne Gore je ušla sa egalom. Vođstvo je stiglo u 56. minutu, a golman Simić je blistao u tim trenucima. Slovenci su odgovorili i izjednačili na dva minuta do kraja, da bi Grbović vratio prednost. Simić je u samom finišu odbranio dva sedmerca i opet je bio junak susreta. 

Najefikasniji igrač na meču bio je Nikšićanin Branko Vujović sa devet postignutih golova.

Crna Gora je, da podsjetimo, startovala porazom od Danske, da bi u naredne dvije utakmice savladala Makedoniju i Sloveniju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.