Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” žele dobro izdanje i pobjedu na debiju selektorke Bojane Popović

1607500270lavice9
RSCG/Luka Novović
  • Autor onogost.me
  • 16.04.2021. u 06:16

Bojana Popović debituje na klupi reprezentacije, a „lavice“ protiv Bjelorusije večeras od 18 sati u „Bemax areni“ u Podgorici igraju prvi meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji.

Biće to i prva reprezentativna akcija nakon uspjeha iz marta i izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju, osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacionom turniru u Podgorici, u konkurenciji Norveške i Rumunije.

U odnosu na turnir koji je održan u dvorani „Verde“, „lavice“ će biti u jačem sastavu, jer se u nacionalni tim vraćaju bek Jelena Despotović nakon što je preležala korona virus i pivot Tatjana Brnović, nakon povratka na teren poslije teške povrede.

Protivnik u baražu je Bjelorusija, selekcija protiv kojeg je Crna Gora apsolutni favorit, ali u taboru našeg tima ističu da maksimalno respektuju sastav iz bivše sovjetske republike.

“Posebna je emocija kada se skupimo, drago mi je što su djevojke koje su završile Ligu šampiona i one koje su se kvalifikovale za finalni turnir došle zdrave i motivisane nakon prelijepe atmosfere tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre…Trenirale smo i igrale sa Majom i Bojanom, sada su treneri, dobro nas poznaju, smatram da ovo može samo na dobro da izađe”, kazala je Majda Mehmedović.

Ističe da su favoriti u večerašnjem meču protiv Bjelorusije, a poslije dobre borbe sa Norveškom i Rumunijom želi da nastave istim putem.

“Ne smijemo da ih potcijenimo, moramo dati sve od sebe. Kraj je sezone, znamo šta nas čeka nakon baraža, tako da moramo da ostavimo srce na terenu kao i do sada. Teško je potisnuti misli o Tokiju, ali smo navikle da se borimo sa tim stvarima i to neće predstavljati problem”, kazala je Mehmedović.

Ljubica Nenezić, golmanka reprezentacije, kaže da ih očekuje dobar rival koji ima kvalitetne bekove šutere.

“Smatram da našom dobrom odbranom i kvalitetnom energijom možemo da zaustavimo protivnika i dođemo do željenog rezultata. Baziraćemo se na naše lavlje srce, odličnu energiju i odbranu, što nas i krasi. Idemo korak po korak, razmišljamo samo o Bjelorusiji, a onda zdrave da se okupimo i krenemo u pripreme za Olimpijske igre”, kazala je ona.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.