Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” teže od očekivanog savladale Makedonke

img_09102021_212054_800_x_437_pixel
rscg.me
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2021. u 20:00

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Nikšiću selekciju Sjeverne Makedonije 31:30, u drugom meču EHF Euro kupa.

“Lavice” su bolje ušle u meč, povele 2:0, ali ubrzo je uslijedio pad u igri i preokret Makedonki na 4:6. Izabranice selektorke Bojane Popović su poslije tajm-auta su opet povele i došle do tri gola razlike 10:7. Gošće se nijesu predavale, pa je poslije puno preokreta prvo poluvrijeme završeno neriješenim rezultatom, 16:16. 

U nastavku susreta igralo se gol za gol, sve do rezultata 21:21, kada su “lavice” odigrale nekoliko dobrih minuta u odbrani. Ni učinak u napadu nije izostao, pa su reprezentativke Crne Gore došle do plus šest. Činilo se da će serija golova prelomiti meč, ali Makedonke se nijesu predavale, unijele su dodatnu dramu u susret. Prišle su na gol razlike u 50. minutu, ali to je bio i poslednji tračak nade za gostujuće rukometašice. Na kraju je reprezentacija Crne Gore opravdala ulogu favorita, te ostvarila trijumf 31:30. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.